Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Jak vybrat šperky na maturitní ples

Co si mám vzít na sebe? První otázka, která napadne každou dívku, když se blíží maturitní ples. Protože chceme přede všemi zazářit, věnujeme spoustu času výběru padnoucích šatů, které vyzdvihnou křivky naší postavy a skryjí její drobné nedostatky. Ani s perfektními šaty ale nemáme vyhráno. Přichází na řadu účes a doplňky, mezi nimi i šperky. A to je pořádný oříšek. Šperky totiž musíme sladit nejen s vybranými šaty, ale i se stylem účesu. To je výzva i pro zkušenou stylistku. Pár vyzkoušených a účinných rad vám však tento nelehký ukol usnadní.

Slaďte styl a barvu

Šperky jednoduše přizpůsobte stylu vašich šatů a účesu. K dlouhým společenským šatům jsou nejlepší volbou elegantní perlové šperky. Vintage šperky se budou skvěle hodit pro šaty v retro stylu, výrazné šaty s třpytivými flitry skvěle vyvážíte decentními šperky. Naopak šaty jednoduchého střihu rozzáří nepřehlédnutelné statement šperky. Nezapomeňte také sladit barvu šatů a šperků. Barva šperků by se měla co nejvíce podobat barvě šatů, nebo by barvy měly být alespoň v podobném tónu. Zlaté šperky podtrhnou hřejivé barvy šatů, naopak chladnější barevné tóny vybízejí k výběru stříbrných šperků. Pokud zvolíte šaty v neutrálním odstínu bílé, černé nebo šedé, tak si můžete s barvou šperků dovolit více experimentovat.

Náušnice vybírejte k účesu

Náušnice přichází na řadu teprve ve chvíli, kdy máte již promyšlený účes. K dlouhým rozpuštěným vlasům s vlnami stačí drobné stříbrné náušnice, které nechají vyniknout přirozené kráse vlnitých vlasů. U složitějších účesů můžete s náušnicemi více experimentovat. Sepnuté vlasy doslova vybízejí k visacím náušnicím, které krásně prodlouží tvář a zvýrazní lícní kosti, peckové náušnice jsou pro změnu ideální volbou k elegantním drdolům.

Náušnice
Zdroj: eppi.cz

Náhrdelníkem zdůrazněte dekolt

Výběr náhrdelníku se odvíjí od tvaru dekoltu šatů. K šatům korzetového typu bez ramínek se skvěle hodí výrazné statement náhrdelníky, které si oblíbily i hvězdy červeného koberce. Pokud však máte šaty s dekoltem ke krku, je mnohdy rozumnější zaměřit se na jiné typy šperků než na náhrdelníky. Náhrdelník také přizpůsobte výběru náušnic, oba typy šperků by se měly vhodně doplňovat. Pokud máte výrazné náušnice a chcete si vzít i náhrdelník, zvolte jen decentní řetízek s přívěskem. K jednoduchým náušnicím se naopak nebojte vzít i výraznější kousek.

Náhrdelník
Zdroj: eppi.cz

Náramek zvolte podle délky rukávu

Náramky se hodí pouze k šatům, které nemají dlouhý rukáv. V takovém případě platí podobné rady jako u jiných šperků - design a barva náramku by měla odpovídat stylu a barevnému tónu šatů. Pokud máte šaty s dlouhým rukávem nebo si plánujete vzít výrazný koktejlový prsten, tak raději ponechte náramek na jinou příležitost.

Náramek
Zdroj: eppi.cz

S prstenem experimentujte

Prsten je jako doplněk tak trochu stranou od všeho stresu spojeného se správným kombinováním. Můžete si bez obav dovolit výrazný a netradiční zlatý prsten, který na sebe upoutá pozornost. Ovšem i pro prsten platí pravidlo, že by měl ladit se stylem slavnostního outfitu a měl by být stejného typu kovu jako ostatní šperky, které si plánujete vzít. 

Prsten
Zdroj: eppi.cz

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio