Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Jako báby na pavlači. Kavárenský pavlači

Žižkovský bary je věc jedna, žižkovský kavárny věc druhá. Důkazem je Café Pavlač v ulici Víta Nejedlého, jen pár kroků od hlavní třídy týhle nechvalně známý čtvrti, Husinecké. A jestli vám v hlavě utkvěla představa špinavejch putyk a hospod po poslechu raperů Řezníka a Jamese Colea, rychle přelaďte na jinýho interpreta.

Z Žižkova do ráje

Až projdete příjemnym interiérem s kruhovym barem uprostřed a minete věčně se usmívající obsluhu, ocitnete se v ráji a pochopíte, že kavárna Pavlač si svoje jméno z prstu nevycucala. Malej dvorek, pár stolků, kytky všude kolem, barevný světýlka nad hlavou a samozřejmě, pavlač. Ráda bych taky vzdala hold všem obyvatelům domu, co svolili k tomu, aby nevyužitej prostor sloužil k blahu zákazníků a kafechtivejm jedincům a statečně trpí ruch pod vlastními okny, až do posvátné desáté hodiny večerní.

Kafe s mlíkem a uměním

Nevím, kde se tenhle trend vzal, ale kavárna bez galerie jako kdyby vůbec nebyla plnohodnotným podnikem. Proto přímo ve dvoře naleznete současné umění v Galerii 35M2, kam si můžete odskočit od koláče nebo počkat, až vystydne polívka.

Jídlo je další z důvodů, proč se tu zastavit. Každej den je na výběr právě polívka a dvě jídla z poledního menu, plus ještě dobroty, co najdete na lístku. A nejlepší na tom všem je, že se tu najíte do sytosti, za dost student friendly ceny, a ještě to všechno chutná báječně. K tomu vřele doporučuju domácí limonádu, v létě by byl hřích neochutnat jejich ledovou melounovou, nebo kvalitní kafe pro klasiky. Dokonce se na internetových stránkách dozvíte, jaká káva je aktuálně v nabídce. Momentálně je to organizací Rainforest Alliance certifikovaná značka Reserva, takže spolu se zaháněním kofeinových abstinenčních příznaků máte dobrej pocit z toho, že vlastně pitím kafe bojujete za blaho planety Země.

Na dovolenou do kavárny

Až pojedete náhodou kolem, stavte se a vychutnejte si únik od shonu, který kavárna, ale hlavně klidnej vnitroblok nabízejí. Nemůžu si pomoci, ale pokaždý, když tu sedím, dejchne na mě dovolenková atmosféra a já si jsem stoprocentně jistá, že za dveřma je písčitá pláž a moře. Takže příští low-cost vejlet směr Pavlač.

Fotogalerie: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio