Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Jarolím žádá vyloučení Dobeše z Věcí veřejných

Bývalému stranickému místopředsedovi, který složil funkci pro rozpory s vedením ne straně se nelíbí, že Dobeš údajně porušil stranické stanovy. Nepodepsal totiž demisi, jak po něm požadovalo grémium Věcí veřejných.

Bývalému stranickému místopředsedovi, který složil funkci pro rozpory s vedením ne straně se nelíbí, že Dobeš údajně porušil stranické stanovy. Nepodepsal totiž demisi, jak po něm požadovalo grémium Věcí veřejných. Podle idnes.cz k tomu Jarolím napsal spolustraníkům toto: „Jako člen krajské rady Ústeckého kraje budu ještě před příštím grémiem prosazovat přijetí krajského usnesení, které požaduje vyloučení ministra dopravy Pavla Dobeše z našich řad“. Grémium vyzvalo Dobeše k podmínečnému podání demisí zavázalo minulé úterý a hned ve středu Dobeš demisi veřejně odmítl podat.

Ministr dopravy ale nebyl jediný, kdo měl podat demisi, ale vzepřel se vůli strany. Demisi nepodal ani ministr pro místní rozvoj  Kamil Jankovský a  vicepremiérka Karolína Peake. Tase zároveň vyjádřila kriticky k současné situaci ve straně: „Náš problém je kromě nepochybné nezkušenosti také to, že namísto pozitivní prezentace úspěchů se buď utápíme ve vnitřních problémech, nebo se soustředíme na útočení na všechny ostatní, případně na odrážení útoků zvenčí. Ničeho takto ale nedosáhneme“.

Proč jde tolik Jarolímovi o Dobešovu demisi? Pokud stejně neuposlechla grémium Peak a Jankovský, je zvláštní, že jich si Jarolím ani nevšiml. Nabízí se ale poměrně jednoduché vysvětlení. Jarolím se v poslední době mediálně dobře zviditelnil. Projevil se jako zásadový člověk, který dostál slibu a odešel z funkce poté, co se začal rozcházet názorově s ostatními členy ve vedení strany.

Nyní kritizuje neloajalitu vůči straně a celkově se zdá, že se snaží budovat si heroickou pověst. Není divu. Vše se zdá jako promyšlený tah, protože Jarolím již ohlásil, že bude kandidovat za svůj volební obvod do senátu a zviditelnění se odchodem z funkce z rádoby morálních důvodů je chytrá a velmi dobrá reklama, na kterou by voliči mohli slyšet.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio