Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Kalouskovi bych dala pár facek, řekla Klasnová. Podle něj tím jen potvrdila jeho slova o VV

Miroslav Kalousek je podle Kateřiny Klasnové „politický hulvátský matador“. Kdyby prý byla chlap, dala by mu pár facek. Místopředsedkyně Věcí veřejných se tak vyjádřila poté, co ministr financí označil její stranu za zlo české politiky.

Miroslav Kalousek je podle Kateřiny Klasnové „politický hulvátský matador“. Kdyby prý byla chlap, dala by mu pár facek. Místopředsedkyně Věcí veřejných se tak vyjádřila poté, co ministr financí označil její stranu za zlo české politiky. Kalousek se domnívá, že politička svojí kritikou jen potvrdila jeho slova o VV.

Společná vláda s Věcmi veřejnými znamená prý pro členy TOP 09 „velké přemáhání“ a všichni by byli rádi, kdyby skončilo. Strana Věcí veřejných je podle něj zakotvena „kdekoliv, kde to má pro ně nějaký prospěch, i za tu cenu, že budou nahrávat vlastní močení na toaletě a pak to odevzdají u soudu.“ Předčasné volby podle 1. místopředsedy TOP 09 nepřinesou nic dobrého. „Nicméně je to lepší než prodlužování této agonie a může přinést alespoň jedno pozitivum české politické kultuře – že co nejrychleji odstraní ze scény něco tak slizkého a odporného jako je politický subjekt Věci veřejné.“

Slova ministra financí silně pobouřila Kateřinu Klasnovou. Kalousek podle ní nedokáže udržet na uzdě své emoce, jakkoli je chytrý a politicky předvídavý. Na Miroslava Kalouska spustila ostrou kritiku a vyjádřila se, že kdyby byla mužem a nebyla v politice, vytnula by mu pár políčků. Navázala také na Kalouskovo přirovnání anoncovaných demisí ministrů VV ke skoku z letadla bez padáků. „Obecně se říká, že je to pořád lepší, než skákat s padáky, které objednal Kalousek při svém působení na ministerstvu obrany.“

Podle Kalouska svým komentářem stoprocentně potvrdila vše, co o Věcech veřejných řekl. Jedná se podle něj jen o snahu odpoutat pozornost od problémů její strany. Sdělil to serveru novinky.cz. Ohradil se zejména proti tomu, že sám  čelí mnoha trestním oznámením. Ty pocházejí právě ze stran VV. „Podávat na někoho účelová křivá trestní oznámení jenom proto, abych ho pak mohl veřejně osočovat, že trestním oznámením čelí, to je ukázka toho nestoudného politického stylu Věcí Veřejných, který musí skončit.“

Za Klasnovou se postavil bývalý spolustraník Tomáš Jarolím. Tvrdí, že Kalousek podsouvá Věcem veřejným něco, co není jejich prací. Trestní oznámení týkající se zneužití pravomoci na něj podal on jako soukromá osoba. Ministr financí je navíc podle něj „symbolem posledních dvaceti let korupčních vlád“.

Kateřina Klasnová a stejně tak i Tomáš Jarolím volí hodně silná slova na obranu Věcí veřejných, vezmeme-li v úvahu, s jakými potížemi se momentálně strana potýká. Vyjádření místopředsedkyně, že nechce naskakovat na Kalouskovu útočnou notu, působí dost úsměvně vzhledem k elánu, s jakým se do ministra financí nakonec obula.

Klasnové se také příliš nezdálo, že se trestní oznámení proti Kalouskovi nedostala k soudu. Nevypovídá to ale i něco o jejich (ne)oprávněnosti? Možná Věci veřejné jen nechtěly být jedinou stranou, která momentálně dochází do soudní síně.

I raněný se stále může bránit. Nikdo tedy neočekává, že Věci veřejné musí pokorně a bez komentáře přijímat kritiku, která se na ně hrne ze všech stran. Samozřejmě se mohou ohrazovat. Nicméně je otázka, s jakou mírou mohou právě ony osočovat ostatní. Nějaká ta špína se „vyhrabe“ snad na každou naši politickou stranu či politika. Nemohou ale doufat, že by verbálním útokem a slovními hříčkami dokázaly to, co nezvládly jinou cestou. Nejmenší vládní strana prohrála svůj boj v Poslanecké sněmovně, a to zejména u voličů. Urážením jiných politiků a odtahováním pozornosti je zpět nezíská. Byť se o to snaží vytrvale.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio