Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Koncerty září – říjen 2012

Abychom jen neseděli ve škole nebo v práci, nabízíme vám seznam koncertů, které stojí za to navštívit. Nemohu zaručit, že se zde objeví vše, co byste chtěli vidět, jedná se převážně o seznam velkých akcí a pár skrytých reklam, které ale slibují kvalitní zábavu.

Hned v pátek 21.9 zahraje pražská metalová partička Minority Sound v klubu EXIT-US nacházející se v matičce Praze. Tihle cyber-metaloví chlapci zde pokřtí své nové album „The Explorer“ za doprovodu českých death-metalových velikánů z jihu F.O.B. a dalších. Zábava až do rána, stejně jako tvrdá hudba zajištěna.

V neděli 23. se v Brně objeví britský talent, rapperka Speech Debelle, která vyráží na tůru po Evropě. Její um dokazuje například cena Mercury Prize z roku 2009 (dalšími držiteli jsou třeba Arctic Monkeys). Jako správná obyvatelka Londýna ve svých textech naráží na problémy s emigrací, sociální tématika vůbec prochází celou její tvorbou. Kdo má blízko, musí zajít!

26.9. se provoní Lucerna dobrou pohodou, klidem a porozuměním (rozuměj marihuanou). Přijíždí totiž jedna z hlavních hvězd jamajského dancehallu – Macka B. Osoba, která v 80. a 90.letech výrazně přispívala k pozitivnímu pohledu na jamajské reggae a právě dancehall. Spolu s ním v Praze vystoupí i excelentní DJ Mad Professor. Kdo holduje karibským rytmům, myslím, že tenhle koncert má v hledáčku již dlouho.

t-music Back To School asi netřeba představovat. Tenhle pojízdný mini festival ulehčuje vstup všem vysokoškolákům (a samozřejmě nejen jim)do studia. Tato bezplatná akce letos nabízí takové hvězdy jako jsou Mandrage, Eddie Stoilow, Cocotte Minute a další. Seznam všem zastávek a jejich časový rozpis najdete na stránkách pořadatele.

Jelikož je podle všeho Praha městem, kde se konají všechny důležité akce, musíme zde pokračovat dalšími jmény. Nerad ochuzuji jiná města, ale…Víte, jak to chodí. Ovšem Pražákům, těm je tu hej a tak to zůstane i 8.října, kdy se v Lucerně objeví hvězda extrémního formátu – bluesman Robert Cray. 5 cen Grammy a 15 nominací na tuto cenu mluví za vše a tudíž je návštěva pro milovníky americké klubové scény nutná. A o to víc, že v naší zemi hraje teprve poprvé! Vyrazte tedy do Lucerny, ovšem nezapomeňte si naposlouchat jeho poslední, dvacátou desku Nothin‘ But Love, kterou k nám jede prezentovat.

14.října opět rozduní klub EXIT-US tvrdá hudba. A to dokonce dvojjazyčně. Představí se zde totiž kapela pražská kapela Calidad, která zde bude nahlas šířit do světa svůj nový materiál z chystané desky a poté dvě polské kapely Drown My Day a Soundfear, které k nám zavítají v rámci turné Suffocate The Weak Tour. Můžete se těšit na směsici trashe, metal a deathcoru. A budu upřímný – jako bubeník Calidad se na vás všechny budu těšit. Zde vložte smailík!A u tvrdé hudby už v podstatě zůstaneme, protože to, co se v Praze (já vím, ale co s tím nadělám)v posledních 10 dnech odehraje, bude brutální záležitost. Začneme 20. Října s kapelou Between The Buried And Me. Tahle pětičlenná formace, která kloubí metal s náročností vážné hudby (prosím neplést si s gothic metalem, spíš dejte místo goth předponu tech)zkráka bere dech a to ze dvou důvodů – jednak jejich studiové nahrázky jsou 8minutové opusy, které nenudí, ale ani se z nich nezblázníte a hlavně…Naživo (i když to pro někoho může být škoda)hrají zcela přesně to, co na CD, což je opravdu umění. S nimi v HooDoo baru zahrají ještě The Safety Fire a The Periphery, kapely podobného ražení.

O dva dny později na tom samém místě…Architects. V podstatě britský objev posledních dvou let, který plynule přechází od progresivního metalcoru k post-hardcoru se u nás letos objeví už potřetí a kdo je slyšel, mluví o nich jen v superlativech. Přijedou k nám šířit slávu desce „Daybreaker“, která obsahuje skvělé songy, jimž dá malý klub tu správnou atmosféru a sílu. Nic proti Rock For People…

No…A 24.října se v Lucerně zjeví Serj Tankian. Hudební génius, který po „odmlčení“ Systém Of A Down složil v podstatě sám již 3 sólové desky přijede po roce do Prahy a to se svým posledním počinem „Harakiri“, které si složil celé na svém iPadu (aspoň k něčemu ty tablety jsou, co?). Tentokrát bez symfonického orchestru, ale s kapelou. Tohle by mělo alespoň stejně dobrý jako Coldplay .

A na odpočinek…Amanda Palmer a The Grand Theft Orchestra. Zpěvačka kapely The Dresden Dolls. Vznik jejich aktuálního alba navíc doprovází okolnosti přímo revoluční – bývalé člence kultovní skupiny The Dresden Dolls na něj přispěli fanoušci více než milionem dolarů. Takže by to měl být bohatý kabaret na hudbu, oděvy, fanoušky.Září a říjen mají vážně co nabídnout. Kapely k nám, i přes kauzu zpěváka kapely Lamb Of God, jezdí rády a my jim to musíme oplácet návštěvou těchto akcí. Takže rozbijte prasátka, protancované večery jsou zde!

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio