Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Krádež roku vyřešena: Obrazy Emila Filly byly nalezeny

V polovině listopadu 2011 byly ze zámku Peruc na Lounsku ukradeny obrazy Emila Filly za desítky milionů korun. Ironií bylo, že takto drahé obrazy neměly v galerii skoro žádné zabezpečení, ani nebyly pojištěné. Dnes už policie dopadla šest zlodějů a nalezla i obrazy zbavené rámů.

V polovině listopadu 2011 byly ze zámku Peruc na Lounsku ukradeny obrazy Emila Filly za desítky milionů korun. Ironií bylo, že takto drahé obrazy neměly v galerii skoro žádné zabezpečení, ani nebyly pojištěné.

Dnes už policie dopadla šest zlodějů a nalezla i obrazy zbavené rámů. Jejich celková cena se vyčíslila na 66 milionů korun. Ukradené obrazy byly plátna Slepec, Zátiší s klarinetem, Zátiší s mísami ovoce a obraz Žena s kartami. Policie si po krádeži obrazů vytipovala skupinu kriminálníků z Liberecka a Královehradecka, kteří již dříve byli s touto trestní činností spojováni. Všech šest podezřelých je ve vazbě, dvě osoby čelí obvinění za vloupání a hrozí jim až deset let vězení, zbylí čtyři jsou obviněni za podílnictví k činu a mohou dostat až osm let.

Ředitelka galerie v Peruci Alice Štefančíková po prvním zkoumání obrazů potvrdila, že jsou díla v pořádku, ale všechny po převozu do galerie ještě podrobí kompletnímu restaurátorskému průzkumu.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio