Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Křížem x Krážem: Čajovny

I ten největší zimní nadšenec, kterému nevadí válet se od rána do večera ve sněhu, má občas potřebu zalézt si někam do útulného voňavého prostředí s podmanivou hudbou, kde je krásně teplo. A pro některé může být přesně takovým místem čajovna.

Veselá čajovna

V této brněnské čajovně můžete kromě tradičních čajů ochutnat i veselé čaje. Veselými jsou nazývány proto, že je v nich panák nějakého alkoholu. Rozveselit se tak můžete například Kokosovým čajem s panákem Malibu nebo Zlatou rumovou opicí. Jestli ale dáváte radši přednost vodní dýmce, tak můžete vyzkoušet i veselé dýmky, které také obsahují alkohol. A pokud vám vyhládne, objednejte si Balkánskou pitu nebo arabský pokrm Baba Ghanouge.

Čajovna Jasmína

Vy, kteří budete trávit zimní dny a večery v Ostravě, vyražte do Čajovny Jasmína, která vás zahřeje nejen svými čaji, ale i krásnou červenou barvou na zdech. Zažijte tady Egypt s Baklawou, Falafelem nebo s Karkadé. Líbí se mi, že se tato čajovna specializuje výhradně na produkty z jedné země a navíc si můžete přinést vlastní peřinu nebo polštáře.

Perlová čajovna

Perlová čajovna je nejstarší fungující čajovnou v Plzni a nachází se v centru nedaleko náměstí Republiky. Čajovna disponuje třemi místnostmi, takže tady najdete jak soukromí, tak i prostor pro větší společnost. Je zde poměrně přítmí, což je velmi příjemné zvlášť, pokud koukáte celý den do počítače a potřebujete na chvilku vypnout. Vybrat si můžete z pestré nabídky mezi žlutými, bílými, červenými, zelenými a dalšími čaji.

Čajovna Sofie

Tato olomoucká čajovna vás hned okouzlí svým vzhledem. Útulné prostředí v egyptském duchu s hromadou měkkých polštářků a překrásných látek je skvělým místem pro odpočinek nebo posezení s přáteli. Sofie nabízí nejrůznější čaje, ale i arabskou kávu, kterou si vychutnáte z džezvy. Orient tu na vás zkrátka dýchá na každém kroku.

Čajovna Shangri-la

A ani v Praze není o čajovny nouze. Vyrazila jsem do čajovny Shangri-la, která je blízko stanice metra I. P. Pavlova. Pokud si moc nepochutnáte na zeleném čaji, černém čaji nebo na oolongu, vyzkoušejte ovocné čaje. Ochutnala jsem Piňa Coladu, ve které byl ibišek, šípek, ananas, jablko a kokos, a byla jsem naprosto spokojená.

A pokud chcete vyzkoušet něco opravdu originálního, tak navštivte Chill Lounge na Vyšehradě. Vodnice zde mají moderní design a jsou krásně nasvícené.

Fotogalerie: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio