Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Kuchtíkem snadno a rychle

S příchodem nového školního roku jistě mnozí z vás uvažují nad tím, že by se vrhli vstříc novému dobrodružství, ke kterému se v loňském roce neodhodlali. Možná je tím „dobrodružstvím“ nějaká mimoškolní aktivita. Možná v noci tajně sníte o kurzu italštiny, zlepšení vaší fyzičky za pomoci asijského bojového umění anebo se toužíte konečně naučit vařit.

S výběrem vhodného lektora italštiny ani mistra bojových umění vám nyní nepomohu, ovšem co se vaření týče, pár zajímavých tipů bych pro vás  měla.

A vlastně ani nezáleží na tom, jestli už vařit umíte. Ano, na kurz vaření se může přihlásit skutečně každý. Samozřejmě je dobré volit kurzy úměrně vašim dovednostem, ale věřte, že i jako naprostý laik máte z čeho vybírat. Je libo mexická kuchyně ? Sushi ? Nebo preferujete českou klasiku ? Žádný problém, v nabídce lze najít opravdu téměř cokoliv. Stejně bohatý je i výběr lektorů. Kurzy vaření nabízí dnes kdekdo. Můžete se tedy se svým výběrem snadno spálit (minimálně jídlo by bylo spálené určitě), ale na druhou stranu lze „najisto“ vsadit na některou ze známých kulinářských tváří.

Značnou výhodu máte v případě, že jste z Prahy. Nabídka je zde pochopitelně nejšírší. Obrovský výběr kurzů nabízí například Pražský kulinářský institut (http://prakul.cz/) , jež založil v lednu roku 2008 Roman Vaněk (vídat ho můžete v seriálu Peklo na talíři, kde kritizuje nešvary české gastronomie). Zde můžete zastihnout mimojiné Zdeňka Pohlreicha. Počítejte ale s tím, že o jeho kurzy  a kurzy dalších kuchařských celebrit je veliký zájem a je nutné se přihlásit již dlouho předem.  Také tu natrefíte na mnoho zahraničních kuchařů, kteří vás zasvětí do tajemství přípravy nejrůznějších exotických jídel.

A pro fanoušky pořadu Kluci v akci mám také jednu dobrou zprávu. I oni se uvolili předávat své kuchařské dovednosti dál prostřednictvím kuchařských kurzů. Podobnější informace o nich naleznete na těchto stránkách http://www.cerstvaskolavareni.cz/ .

A pokud se vám nechce za kurzy vaření platit nějaké velké peníze, zkuste se podívat na Slevomat (http://www.slevomat.cz/ ). Možná tu také něco zajímavého objevíte. Když ne, nezoufejte. Pořád je tu ještě jeden starý osvědčený způsob. Zajděte do knihkupectví a kupte si kuchařku s recepty.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio