Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

La Finestra

  Pro „mejdan“ firmy, kde mám brigádu, byla vybrána italská restaurace Riccarda Lucque -  La Finestra, v které jsem měla dokonce o loňských letních prázdninách čest několik dní pracovat na kuchyni, a tak jsem se skutečně těšila, jaké to bude být hostem a do kuchyně jen nahlížet skrze velká

 

Pro „mejdan“ firmy, kde mám brigádu, byla vybrána italská restaurace Riccarda Lucque -  La Finestra, v které jsem měla dokonce o loňských letních prázdninách čest několik dní pracovat na kuchyni, a tak jsem se skutečně těšila, jaké to bude být hostem a do kuchyně jen nahlížet skrze velká prosklená okna, jež de facto podél celé restaurace jsou. 

A Finestra nezklamala. Skvělá obsluha, příjemné prostředí a výběr hudby naprosto splývající s okolím, co neruší, ani neurazí.  Vysoké stropy, dřevěná podlaha, kamenné zdi, teplo a útulno.

Co se jídla týče, bylo zvoleno tzv. degustační menu v podobě obrovských těžkých talířů, na kterých bylo vedle sebe naservírováno nejdříve několik studených předkrmů, poté teplých předkrmů, jako hlavní chod několik druhů pasty a pro extrémní „masožrouty“ byl uprostřed stolu umístěn flák masa, který nás nechala obsluha samotné vybrat.  V La Finestře to funguje tak, že pokud máte chuť na maso, číšník či servírka přinesou – což sama nechápu, jak dělají – velký talíř, na kterém je naskládáno asi 20kilo masa, řeknou vám, odkud který kus pochází a co je vlastně zač (včetně toho, jak je maso stařené), a vy si sami vyberete, které se vám líbí, a to pak na kuchyni dopečou. A jako poslední chod byl talíř s několika druhy dezertů.

Ze studených předkrmů mne oslovila zejména jemná paštika z kuřecích jater podávaná na křupavé bruschete, delikátní mozzarela buffala podávaná s rajčátky z úpatí Vesuvské sopky, která se zdají být jakoby uzená a přitom neskutečně chutná a šťavnatá. Moc dobrý byl i hovězí tatarák s křepelčím žloutkem, postranní chutí lanýže, olivovým olejem a jemně nasekanou šalotkou, ten s tím naším českým nemá opravdu nic společného.

Co mě opravdu zklamalo byly ale grilované mušle sv. Jakuba – tuhé a de facto nepoživatelné. Ale takové fritto misto – fritovaný telecí brzlík, telecí mozek a morková kost podávané s ančovičkovou majonézou – si u našeho stolu vysloužilo dokonce nášup. A grilovaná chobotnice… to je kapitola sama o sobě. Tu prostě člověk musí ochutnat, a pak pochopí :-)

Těstoviny byly fantastické, i když na někoho by mohly být možná víc vařené, mně ale chutnaly.  Nejzajímavější byly asi špagety s tuňákovým tatarákem.

Závěr tvořilo poctivé italské tiramisu, čokoládovo-lanýžový dort v kterém byl lanýž opravdu cítit, a čokoládový fondán s domácí banánovou zmrzlinou.

Co se cen týče, jsou předkrmy dražší než těstoviny jako hlavní chod, za předkrm zde necháte kolem 350,- Kč a za těstoviny se vejdete do 300,- Kč. Za maso pak necháte kolem 500,- Kč, saláty do 300,- Kč, polévky a dezerty do 200,- Kč. Předkrmy se mi zdají cenově trochu přemrštěné a saláty jakbysmet, ale jinak je Finestra jistotou kvality, vynikající chuti a příjemného prostředí.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio