Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Letíte na dovolenou? Neberte Severokorejce

Průzkum uveřejnil nejhorší leteckou společnost světa – Kim Čong-un asi nebude příliš nadšený…

Stala se jí totiž severokorejská letecká společnost Air Koryo. Ta také, podle CNN, spustila své internetové stránky, kde si můžete on-line pořídit letenky do, podržte se, tří destinací. Air Koryo, která má na Facebooku přes 4 tisíce fanoušků (což jsou podle všeho všichni Severokorejci, kteří mají přístup na web), vás tedy můžete s on-line letenkou vzít z Pchjongjangu do Šen-jangu v Číně, do Pekingu nebo ruského Vladivostoku. Jak sami vidíte, všechno to jsou velice přívětivá místa. Tedy za předpokladu, že vám rezervační systém povolí si letenku vůbec zařídit.

Podle zkušeností totiž nefunguje. A to si jej vyžádal sám nejvyšší mástrpán celé KLDR (a nejspíše i celého světa), Kim Čong-un po náhlé inspekci letiště v Pchjongjangu. Neukazuje žádné lety, což může poukazovat na dvě věci. Buď mají špatné IT techniky, nebo někdo nechce, abyste se dostali do Severní Koreje. Realita je varianta A, tudíž je možné, že se do komunistické země jednou podíváte. Zatím ale webový portál Skytrax, která hodnotí aerolinky po celém světě, dává Air Koryo pouhou jednu hvězdičku z 5, což jí činí opravdu nejhorší leteckou společností na světě. Ovšem pozor, zkušenosti uživatelů nejsou zas tak špatné, jak by se mohlo na první pohled zdát.

Nejvíce je jim vyčítán technický stav letadel (nejstarší kusy jsou ze 70.let), i ten se má ale brzy změnit. A pokud Vás zajímá, jak si vede v porovnání s touto společností naše domácí ČSA, ta disponuje třemi hvězdičkami. Nejvyšší hodnocení získaly například Cathay Pacific nebo Qathay Airways. Americké oficiálně nejhorší aerolinky, American Eagle, nebyly hodnoceny. Tak co, poletíte na výlet s Air Koryo, nebo si vážíte života a vyberete si Cubana Airlines (2/5)?

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio