Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Letní Filmové t(r)ipy

Neustále ze všech stran slyším, že už je léto u konce. Podle mě je teda ještě v plném proudu. Meteorologové sice straší mírným ochlazením, ale nezoufejte. Připravila jsem si pro vás totiž filmy, které jsou plné sluníčka, moře, pláží i skvělých písniček, a tak při jejich sledování ani nepostřehnete, že venku spadlo pár kapek.

Prázdniny v Římě

Tato romantická komedie s Audrey Hepburn a Gregory Peckem v hlavních rolích byla nominována na 10 Oskarů. Nečekejte však, že se budete válet smíchy jako u většiny komedií. Spíš budete mít na tváři úsměv, který z ní na dlouhou dobu nezmizí. A přesto, že se jedná o film z roku 1953, má své kouzlo, které mu už nikdy nikdo nevezme. 

Trailer:

Blended

Romantická komedie s Adamem Sandlerem a Drew Barrymore v hlavních rolích nesmí mezi filmy s letní atmosférou rozhodně chybět. Tuto hereckou dvojici sice už z některých snímků známe, ale kromě ní a žánru se jedná o naprosto odlišný film. Přesto, že tento snímek překypuje humornými scénami, mohou v některých pasážích citlivější povahy upustit pár slz. A soundtrackovou píseň Wamkelekile od skupiny Hot Water z hlavy jen tak nevyženete.

Trailer:

Mamma Mia

Mamma Mia je film plný hereckých hvězd jako jsou Meryl Streep, Amanda Seyfried, Pierce Brosnan nebo Colin Firth. Skvělí herci ale nejsou jediným lákadlem. Málokdo si totiž během filmu nezazpívá alespoň jednu z písniček od švédské skupiny ABBA, které se ve filmu objevují v podání samotných herců. Nouze ale není ani o vtipné scény a určitě vás okouzlí slunná krajina řeckých ostrovů, kde se snímek natáčel.

Trailer:

Pomáda

Pomádu nesmím z letního výběru vynechat. Představovat jeden z nejznámějších filmů s Johnem Travoltou ale nemusím. Možná bude stačit kousek jedné z písniček, která zde zazněla a hned se vám vše vybaví: Summer loving had me a blast…A právě písničky z Pomády dobývaly hitparády, ve své době patřil tento snímek k nejnavštěvovanějším v kině a stále se objevují snahy o jeho nejrůznější adaptace.

Trailer:

Zkus mě rozesmát

Adam Sandler zkrátka do romantických komedií patří, a tak není divu, že si zahrál i ve snímku Zkus mě rozesmát. Tentokrát se však po jeho boku objevily Jennifer Aniston a Brooklyn Decker. Tento film je vhodnou oddychovkou po náročném dni nebo ve chvíli, kdy nechcete nic řešit a jen se smát. A že se nasmějete opravdu hodně.

Trailer:

Účastníci zájezdu

Ani česká produkce není s letními filmy pozadu. V této komedii podle románu a scénáře Michala Viewegha se účastníci zájezdu na Jadran během cesty i pobytu dostávají do komických až absurdních situací, ve kterých se odhalí jejich skutečné charaktery. Tak Neříkej, že ti láska dává málo…ano, další velmi chytlavá písnička z filmového soundtracku.

Trailer:

Nezapomenutelné prázdniny

Každý z nás si přeje, aby právě tyto prázdniny byly nezapomenutelné. Duncan si ale nic takového nepřál. Na rodinnou dovolenou se mu s matkou a jejím přítelem nechtělo, a tak ani nedoufal, že by si tohle léto užil. Zpočátku opravdu trávil celé dny sám a cítil se ostatním na obtíž. Když se ale seznámil se správcem vodního parku, vše se najednou změnilo…V Nezapomenutelných prázdninách si zahráli například Liam James, Toni Collette, Steve Carellnebo Sam Rockwell. Ve filmu se také objevila AnnaSophia Robb, kterou můžete znát jako Carrie z bohužel v letošním roce zrušeného seriálu The Carrie Diaries.

Trailer:

 

A jaké filmy máte s létem spojené vy?

Zdroj hlavního obrázku: www.doyouremember.com

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio