Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

#LoveWins aneb Duha kam se podíváš

Snad ze všech sociálních sítí se na mě valí duha. Když projíždím facebookovou zeď, mám pocit, že se v té barevné louži snad utopím. Jedná se o louži podpory, nebo o louži plnou pokrytectví?

26. června byl senátem Nejvyššího soudu v USA zlegalizován sňatek homosexuálů ve všech padesáti státech. Podle prezidenta Obamy se jedná o velký krok na cestě ke zrovnoprávnění lesbiček a gayů.

No, není to krása? Ve Spojených státech se můžou legálně vzít dvě osoby stejného pohlaví. Můžou mít rodinu a fungovat stejně jako páry heterosexuální. Za mě to teda krása je! Všude je sluníčko, duha, jednorožci, svět je zkrátka nádherný. Bohužel, na té mé sluníčkové obloze duha stále ještě není.

Patřím mezi ty, kteří homosexuály plně podporují a myslí si, že by všichni měli mít stejná práva, nehledě na pohlaví, na rasu nebo na orientaci, proto jsem taky ráda, že alespoň někde odklepli tento zákon. Věc, která mi ale nedá spát, je ten neuvěřitelný boom kolem. HALÓ! Není to u nás, je to v USA. Půlka našeho národa je naprosto mimo ze zákona, který byl schválen více jak 7 tisíc kilometrů daleko odsud. Ptám se proč?!

Proč mi Natálie cpe duhovou fotečku, když po rovnoprávnosti homosexuálů celý rok ani neštěkla? Proč Tomáš tweetuje #LoveWins, když se ještě minulý týden smál gayovi v nákupáku, že si vybírá kabelku pečlivěji než jeho holka? Protože to viděli u ostatních, a tak to musí dělat taky? Protože viděli, že Demi Lovato postla na svůj instagram fotku s popiskem, ve kterém vyjadřuje podporu všem homosexuálním párů, a oni chtějí být jako Demi Lovato?

Když stejný zákon schválili letos v květnu v Irsku, rozhodně nevyvolal takovou vlnu okaté solidarity a potřeby vyjádřit se. Proč taky, žádná velká celebrita, jejíž obličej zdobí bulvární plátky, se o tom na svém profilu nerozepisovala. Vlastně se o tom nerozepisoval skoro nikdo, pouze Irové.

Duhová záplava v Česku by tedy byla přiměřená v případě, že by zákon platil v naší zemi nebo celosvětově, nyní se ale nejedná o nic jiného, než o čiré pokrytectví a tendence jít s davem. 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio