Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Majáles je za dveřmi

Pražská Stromovka se pomalu připravuje na studentskou událost roku. První máj se blíží a s ním i tradiční Majáles. Ulice hlavního města ovládnou průvody pěti vysokých škol, které budou válčit za svého kandidáta na majálesového krále. Festival slaví deváté narozeniny.

Letos se hlavní den oslav uskuteční na čarodejnice, 30. dubna. Začínat se bude už v 11:30 na rohu Jungmannovy a Vodičkovy ulice, kde se už v těchto dnech tyčí vysoká májka. Prostor nedaleko Václavského náměstí je místem setkání všech královských průvodů. Těch bude i v tomto roce pět. Své kandidáty do boje o korunu krále Majálesu posílá UK, ČVUT, ČZU, VŠE i VŠCHT (více informací na http://praha.majales.cz/kral/).

Centrum dění se pak přesune do Stromovky. Od půl druhé začíná program festivalu, kde se představí desítky interpretů. Mezi největší jména patří Tomáš Klus, kapely Kryštof, Chinaski, slovenští Iné Kafe a MIG 21 v čele s Jiřím Macháčkem. Za zmínku určitě stojí i Wohnout, Vypsaná fiXa, Sunshine, Monkey Business nebo Mandrage. Zajímaví budou určitě i moderátoři, kteří budou děním na třech největších stages provádět. Hlavním hostitelem je populární Jan Kraus. Dalším bude Jakub Kohák, kterého organizátoři Majálesu popisují jako „univerzálního vojáka jak v reklamě, tak v zábavě obecně. Je to žijící chyba všech fotbalových reprezentačních trenérů... tedy fakt, že ho nikdy nenasadili.“ Trojici moderátorů uzavře DJ Schafff.

Kromě hlavního programu budou mít prostor také studentské jarmarky nebo mladé nadějné kapely. Zajít si můžete do internetové kavárny anebo se jít třeba vdát, respektive oženit. Zkrátka bude toho opravdu hodně. Veškeré informace najdete na webových stránkách http://praha.majales.cz.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio