Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Majáles – nejlepší den v roce?

To nevim, ale rozhodně plnej novinek. Až se zlískáte, alespoň budete tímto článkem vědět, co si nebudete pamatovat.

Nu, chlapci a děvčata, Majáles se nám pomalu blíží, a tak je nutno drobněji o něm poreferovat a snad i pár informací a rad dát. Rada prvá! Pijte hojně až na místě! Neb letos mají organizátoři připravenou vychytávku v podobě náramků s čipy. Jinak, než okroužkováni se na tento studentský rej nedostanete, takže bacha ať ten svůj někde posilněně rozjařilí nezapomenete. Říkáte si: „Nač to?“ Inu pár výhod to má, neb tuhle frajeřinu používaly i festivaly jako Tomorrowland či Loopalooza. Front téměř nebude, jak u vstupu, kde projdete speciální branou (auf wiedersehen klasické vstupenky!), tak u placení drinků a sytidel, stačí přiložit čip a vše je vyřízeno. „No jo,“ ptáte se, „ale kde se ty chechtáky na náramku vezmou? Za co si vše koupím?“ I zaregistrujete se na stránkách Majálesu, tam si náramek personalizujete vlastní maličkostí a pak už jen stačí dobít jakoukoliv hodnotou přes platební kartu či převodem. Vše, co bude na konci akce přebývat, se vám automaticky vrátí na váš předem zadaný účet. A pokud jste podcenili vaše picí a stravovací schopnosti a vše takříkajíc probendili, přímo na Majálesu bude možnost dobít si čip hotovostí.

Není to však všechno. Poprvé na světě budou mít tyto náramky takovou škálu funkcí, a kdo jiný, než chlapcí (i děvčata samozřejmě) z ČVUT za to mohou! Krom vstupu a placení budete s náramky moct využívat i klasické sociální sráče, neb jich máme všude málo! Festival bude mít studentské městečko (co městečko, město!), rozdělené do zón, dle nejrůznějších zábav, ale i vysokých škol pražských. Nu, a v těchto zónách vás tak najdou, pošlou vám fotky z atrakcí, dárků a jiných serepetiček. Odpadne nejrůznější registrování a formulářování. V případě zájmu o jakoukoli hru či zajímavost si prostě pípnete. Náramky budou také využity pro festivalové soutěže a volbu krále Majálesu.

Jste opilí a zapomnětliví, znám vás dle sebe. Co když náramek ztratíte? Pohodička… tím, že jsou registrované na vaše jméno, jsou i bezpečné a jakýkoli náramek lze v případě ztráty nahradit.

Tohle bylo stručně o novince, kdyby někdo vysokoškolsky či středoškolsky vzdělaný nepochopil, obrázky mu napoví.

A teď jen sfouknem zbytek. Krom Pražského Majálesu se můžete také těšit na Hradecký Majáles 25. dubna a Brněnský 7. května a k tomu všemu plno doprovodných akcí (stavba májky, kandidátské večírky králů Majáles – btw. ti kandidáti nabízejí fakt fajné věci jako třívrstvý toaletní papír či lék na kocovinu; dále pak majálesový průvod a jiné). Kapely snad ani představovat nemusím. Všechny je znáte až přespříliš a těšíte se hlavně na ně.

Mé upovídané práci odzvonilo a tak klušu na majálesové reje. Sfouknul jsem to všechno jednou radou… vlastně ne… Druhá má rada jest: Řádně si to užijte! Organizátoři sice můžou dělat nejrůznější vylomeniny, co vše zpříjemní, ale pokud to opravdu bude nejlepší den v roce, tak jen díky vám a vašim kámošům. See ya!

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio