Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Matka nahlásila únos kojence. Policie ji obvinila z týrání.

Po 14. hodině volala na policii žena z Radvanic, která informovala o únosu svého dítěte. To, podle její výpovědi, unesl z kočárku muž v autě.

Po 14. hodině volala na policii žena z Radvanic, která informovala o únosu svého dítěte. To, podle její výpovědi, unesl z kočárku muž v autě. Kriminalisté tedy začali hledat muže, kterého žena popsala, a zorganizovali rozsáhlou pátrací akci v celém kraji za pomoci vrtulníku, policejních psovodů, místních hasičů a členů Horské služby.

Pátrání bohužel kolem 17. hodiny skončilo nálezem mrtvého dítěte v nedalekém lese nad obcí. Zatím stále probíhá ohledávání místa a příčinu smrti by měla určit nařízená soudní pitva dítěte. Podle policie může za jeho smrt matka. Ta je obviněna z těžkého ublížení na zdraví a z týrání svěřené osoby. K činu se v noci na sobotu doznala. Zároveň bude vyslechnut i manžel obviněné a bude se zjišťovat, zda i on mohl mít podíl na smrti dítěte. O případné vazbě pro ženu by se mělo rozhodnout v neděli. V případě uznání viny jí bude hrozit pět až dvanáct let odnětí svobody.

Obyvatele Radvanic celá událost šokovala. Podle nich žena v obci nežila moc dlouho a s lidmi se příliš nebavila. S manželem měla problematický vztah, z minulého manželství přivedla dvě děti a třetího potomka již neplánovala. Po narození nechala chlapce dokonce v nemocnici k adopci, ale pak si to rozmyslela a vrátila se pro něho.

Případ, kdy vinou matky došlo ke smrti dítěte, bohužel není první. Snad nejvýraznějším podobným případem, který se odehrál v roce 2001 v Kladně, byl případ Terezy Čermákové, kterou její matka v opilosti zalehla, přičemž došlo k udušení dítěte. Stejně jako matka čtyřměsíčního kojence i matka Terezy policii informovala o tom, že její dcera zmizela neznámo kam. Po dvaceti dnech pátrání však vyzradila místo, kde dítě zanechala.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio