Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Maturitní vystoupení? Nechte se inspirovat těmi NEJ

Přemýšlíte, jak udělat ze svého maturitního vystoupení co největší show? Nemůžete se shodnout se svými spolužáky? Inspirujte se a rozhodně si nenechte zkazit jednu z mála zábavných věcí, které vás díky maturitě čekají.

Pokud ve vaší třídě panuje hustá atmosféra a vaši spolužáci se začínají hádat a vyhrožovat celkovým bojkotem, nezoufejte. Vždy se dá najít nějaký kompromis, který alespoň z části bude vyhovovat všem.

„Ve třídě jsme se dlouho hádali, tak jsme si všichni sedli do počítačové učebny a projížděli youtube. Inspirativních videí je tam hodně. Nakonec jsme se dohodli a začali zkoušet,“ říká Petr, student pražského gymnázia.

Své zkušenosti s maturitním vystoupením nabízí i bývalá studentka obchodní akademie v Mladé Boleslavi, Hana: „Všichni jsme se složili na choreografa, kterému jsme sdělili naše nápady, které následně do finálního tance zakomponoval.“

My se teď pojďme podívat na různé druhy maturitních vystoupení. Záleží jen na vás, jakým způsobem své vystoupení uchopíte. 

Najděte kompromis

To, jak se dá vyžít potenciálu třídy, ve které najdete milovníky popu, rocku, metalu a poga, vám ukáží studenti pražského Gymnázia Christiana Dopplera. V tomto vystoupení uvidíte, jak se dá efektně využít všech žáků s úplně odlišným hudebním vkusem.

Dobře udělaná klasika

Mezi nejklasičtější vystoupení patří ta, která doprovází hudba z nejrůznějších filmů a muzikálů. Nejvíce se tančí na Pomádu nebo na Rebely. Pokud ve třídě máte někoho zdatného a chopí se choreografie, máte vyhráno. Jestli si s ní nevíte rady, využijte pomoci některého z tanečních odborníků.

To, jak vypadá dobře udělaná klasika, vám ukáží na pražském Gymnáziu Na Vítězné pláni.

Dobrou práci odvedli i absolventi Taneční školy Bolero v Ostravě. Ti si vypůjčili hudbu z filmu Piráti z Karibiku.

Udělejte show, na kterou se nezapomene

Třída plná showmanů je skvělý předpoklad pro úžasné vystoupení. Aby se vše podařilo tak, jak má, budete si ze sebe muset udělat legraci a odhodit veškerý stud. Pobavte sebe i celý sál nezapomenutelným vystoupením!

Jak správně šokovat a pobavit ukázali studenti Obchodní akademie Karlovy Vary.

Šokovat publikum se dá i v menším počtu a show to přitom může být obrovská. Postačili k tomu dva kluci, kteří se nebáli ukázat své umění při písni z Hříšného tance. Tímto videem jsme se nechali inspirovat i na našem maturitním plese, když jsem se já převtělil do kůže Baby. Úspěch je zaručen!

Zatancujte Michaela Jacksona, Michela Teló, či PSY

Tance populárních písní patří k velice oblíbeným volbám. Neznám publikum, které by nezačalo při úvodních tónech Michaela Jacksona vřískat s očekáváním, co přijde. I zde máme video s příkladem, jak dobře se dá s takovými písněmi naložit.

Takto s písněmi Michaela Jacksona naložili studenti Obchodní akademie v Plzni.

Na závěr nám nezbývá nic jiného, než vám popřát, ať se vám vaše velké maturitní vystoupení vydaří podle představ!

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio