Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Monty Pythoni chystají nový film

Terry Jones, John Cleese, Michael Palin a Terry Guilliam se znovu sejdou u společného projektu, nazvaného Absolutely Anything (v překladu Absolutně cokoliv).

Terry Jones, John Cleese, Michael Palin a Terry Guilliam se znovu sejdou u společného projektu, nazvaného Absolutely Anything (v překladu Absolutně cokoliv). Režie se opět ujme Terry Jones, alespoň po vizuální stránce však nepůjde o typický film Monty Pythonů – bude totiž z větší části animovaný a herci budou jen promlouvat postavami mimozemšťanů a dalších postav. Hlavní zápletkou filmu má být přílet skupiny mimozemšťanů, kteří dají lidem schopnost dělat „absolutně cokoliv“, aby viděli, jaký zmatek z toho vznikne. Pokud lze soudit z předchozích filmů, tak ten  zmatek nejspíš bude stát za to.

Kromě zmíněných herců se tvůrci snaží přemluvit ke spolupráci i dalšího člena Monty Pythonů Erica Idlera, který však stále není rozhodnutý. V roli mluvícího psa se navíc objeví známý hollywoodský herec Robin Williams. Film, který je označován za typickou frašku, se podle plánu začne točit v Británii během následujících měsíců a jeho rozpočet dosahuje 15–20 milionů dolarů.

Monty Pythoni vpadli do britské televize BBC v roce 1969, a to prostřednictvím seriálu Monty Python’s Flying Cirkus (Monty Pythnův létající cirkus), který  měl nakonec 45 dílů. Kromě tohoto seriálu založeného hlavně na skečích nafilmovali například snímky Monty Python a Svatý grál či Monthy Python: Smysl života.

Slovo „Pythonesque“ odvozené od této skupiny se dokonce dostalo do anglického slovníku jako synonymum pro surrealistický humor. Tento fakt však samotné Pythony rozladil. Terry Jones k tomu říká: „Snažili jsme se vyhnout jakémukoliv stylu. Zkoušeli jsme dělat pokaždé jiné věci, aby lidé nemohli říct, co vlastně bylo to, na co se dívali… Fakt, že Pythonesque je nyní slovo v Oxfordském slovníku angličtiny, ukazuje rozsah našeho selhání.“

Ať už Monty Pythoni označují svůj vyhraněný styl za selhání či nikoliv, nový film bude pravděpodobně sršet nápady a originalitou. Nedá se předpokládat, že by v jeho tvorbě selhali.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio