Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Mrznou vám uši? Představujeme ty nejlepší pokrývky hlavy pro zimní sezonu!

Venkovní teploty neúprosně klesají a my z hloubky našich skříní opět vytahujeme čepice, rukavice i jiné formy ,,zateplení". Leckdy se zděsíme, kam že jsme to minulý rok dali oči - ta dlouhá čepice s bambulí, v níž vypadáme jako z pohádky Sněhurka a 7 trpaslíků, možná nebyla úplně to pravé. Tím větší důvod vyrazit na nákupy! Čtěte dál a získáte špetku přednákupní inspirace!

KOŽEŠINA

Ačkoliv PETA má proti tomuto módnímu trendu jistě pádné námitky, přiznejme si, že nic nezahřeje tak, jako kožešinová čapka. Samozřejmě si nemusíte pořizovat pravou, i mezi jejími imitacemi se dají nalézt pěkné kusy. Ovšem buďte obezřetní, protože některé imitace jsou opravdu do očí bijící a moc parády s nimi neuděláte. Ať už zvolíte kožešinu pravou či falešnou, zdrojem vaší inspirace se může stát Rusko a také aktuální kolekce Marca Jacobse a Temperley London, ve kterých se to kožešinou doslova hemží.

KLASICKÝ PÁNSKÝ KLOBOUK

Je diskutabilní, zda-li vás opravdu zahřeje a bude vám nápomocný i v těch největších mrazech. Přistupujme k němu však čistě z estetického hlediska. Klobouk lze nosit téměř k čemukoliv, hodí se stejně dobře k šatům jako k úzkým černým džínům, můžete jej nosit do školy a bez obav ho lze vzít i do společnosti. Pokud zvolíte černou barvu, rázem máte ve skříni nadčasový kousek, který jen tak z módy nevyjde. A ačkoliv vás před těmi nejprudšími teplotami nejspíše neochrání, vždy je v zimě lepší mít alespoň nějakou pokrývku hlavky, než žádnou!

 KLOBOUK VE ZVONOV(IT)ÉM TVaru

Cloche hat, jehož název zní v češtině možná trochu šroubovaně, zdobil hlavy hlavy dam již ve 20.letech minulého století a nyní slaví díky retro boomu svůj velký comeback. Je vysoce elegantní a svou ženskostí vybočuje z podzimní/zimní kolekce, která přeje spíše maskuliní siluetě. Inspirovat se můžete na starých černobílých fotografiích a také v Gossip Girl u Blair Waldorf. Samozřejmě nesmíme zapomenout na přehlídková mola, kde cloche hats představil např. Ralph Lauren či Giorgio Armani (ostatně oba dva návrháři měli ve svých aktuálních kolekcích klobouků opravdu mnoho...).

NORSKÝ VZOR

Již několikátým rokem neodmyslitelně patří k zimě sobi, sněhové vločky a ornamenty dalekého severu. Obliba norských vzorů rozhodně nestagnuje a i letos se v regálech obchodů objeví široký výběr jejich nejrůznějších variant a kombinací. Poměrně častou výhodou je možnost koupit si k čepici do páru (či spíše do trojice) i šálu a rukavice. Navíc máte jistotu, že nenastydnete - je logické, že když už má oblečení severský vzor, bude nositelné i v severských podmínkách. A tyto čepice v nich nositelné rozhodně jsou (minimálně v těch našich, což vám, pokud se nechystáte na lyže do Skandinávie, rozhodně stačí)!

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio