Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

,,My víme, že Češi mají vkus. Kdo nemá, tomu ho ukážeme." Přichází YFD, motherfuckers!

Pro člověka s citem pro módu může být život v české kotlině občas ubíjející. Nová doba ale přináší nové vize a mladou krev. Mladé české návrháře se snaží podpořit i nový projekt Young Fashion Designers.

Již tento týden, v pátek a v sobotu, se uskuteční první ročník akce, která si klade za cíl podpořit mladé perspektivní návrháře a značky a asistovat tak při zrodu nové generace tvůrců módy a udavatelů trendů.

Akce se koná v prostorách domu Černá labuť a výběr bude opravdu pestrý. Kromě už teď oblíbené značky Agáty Hanychové AgataFashion, která na akci nabídne například nové JA (Jakub & Agáta) čepice navržené ve spolupráci s Agátiným manželem Jakubem Prachařem, se představí třeba také značka Coolsocks, která do Čech přinesla z USA kult dlouhých ponožek s proužky. Nejen trička do nejtěžších podmínek reprezentují dvouroční firmu RiskyRiders Clothing. Na akci bude zastoupen i Wakeshop.cz se svou “fashion pro mladé extremní sportovce” nebo extravagantní šperkárna Shit Happens.

A jaké je pozadí celé akce a vize jejích duchovních rodičů? Měli jsme možnost položit pár otázek organizatorům akce, Petře a Davidovi.

Řekli byste, že Češi mají vkus? 

Součástí české nátury je říkat, že je všechno špatně. My víme, že Češi vkus mají, a těm, co ne, ho chceme přiblížit a ukázat jim možnou cestu.

Kdy a jak vás napadlo vytvořit YFD, inspirovali jste se někde v zahraničí?

Jestli je něco opravdový důvod vzniku YFD, tak to, že se chceme odlišit od odstatních marketů, razit si svůj styl a prodávat to, co se nám líbí, a samozřejmě tím podpořit mladé české umělce. V zahraničí jsme se neinspirovali.

Řekněte našim lidem, proč by tu akci neměli minout.

Protože je to zajímavá akce, nejen pro mladé lidi, a možnost zkusit a poznat zase něco nového. Podpořit nás stejně jako my podporujeme naše vystavovatele.

Kdyby jste mohli v Čechách změnit jednu věc, co by to bylo?

V České rebulice, stejně tak jako v celém světě je spousta věcí, které by bylo potřeba změnit, bohužel vše nejde tak lehce a najednou. Proto se alespon snažíme dělat malé krůčky ke změne fashion uvažování u nás.

Jaké jsou vaše plány do budoucna?

Rozjet YFD ve velkém. To je určitě naším cílem do budoucna. Rádi bychom se rozšířili a ukázali se v co možná nejlepším světle.

-----

Chcete se pobavit, poznat něco nového a zároveň pomoci dobré věci? Teď máte možnost!

Young Fashion Designers

Fotogalerie: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio