Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Na drogy s rozumem

neb je berem(,) vážně!

K dnešnímu článku mě přivedly dvě věci. Jednak, přečetl jsem si zas jednou něco na novinkách, což už samo o sobě vede k destruktivnímu chování. Nicméně nebylo to jen tak z nahodilého článku, nýbrž z titulku „Nacisté hnali do boje vojáky na pervitinu!“. Ach šmankote, že se nestydí klucí jední nacističtí! To jsem od nich ale pranic nečekal! Taková podlost a hnusota, teď už si jich ale vůbec, vůbec nemůžu vážit! Fujky, tfujky. Upřímně… já být na frontě tím mašírujícím vojáčkem, tak se zdroguji jakbysmet. K vojenství, pokud vím, drogy do určité míry patří, není to pravidlem, ale nedivím se, že zrovna tam se vyskytnou. Lepší zdrogovanej, než mrtvej, nu ni? A za druhé, nestihl jsem vlak, a ono několikakilometrové dobíhání, abyste pak čučeli s jazykem na vestě na odjíždějící světýlka, není nijak zvlášť fanfárové. A to mě přivedlo znovu k úvahám (neb už pár let mručím, že bych rád coca-colu před rokem 1903), proč nám vlastně ty drogy zakázali. Vždyť pár šňupů/loků/chlemtů/hemtů a jsem na vláčku co by dup!

No vždyť považte, toliko by bylo rozumnější je legalizovat. Černý trh by prakticky zmizel. Drogy by se hezky řádně zdanily a staly by se alespoň něčím svátečním! Ne, že si za pár kaček koupíte koulí, jak na Staromáku na Vánočních trzích bonbónů. Na drogy byste fasovali něco jako řidičák, lékař by vám rovnou řekl, co sakra brát nemáte, a co si vaše tělo docela užije. No a databáze by věděla, co si kupujete a hezky omezila vaši spotřebu na pár cukrovinek za měsíc, či za rok. Na děti by se už ve školkách a školách nevalila ta stupidní protidrogová prevence, ze které stejnak jakožto středoškoláci, či vysokoškoláci brzy vyrostou, ale rozjel by se nový projekt v symbióze s tím pivním „Na drogy s rozumem“. To by náhle na festivalech ubylo těch ubožáků ležících v koutech, nebrali by šméčka a nepřebírali, jak malá děcka.

A to by bylo najednou turistů v českých zemích! Vždyť kdo by si nedal legalizovaného šňupíčka kokíčka? A za éčka by se sypalo éček, i jéje! Vzpruha jak duha, pro náš zemdlený rozpočet. I hned bily by na poplach všechny noviny. Palcové titulky hlásaly by: „Češi stádem narkomanů!“ Měsíčník History hlásal by: „Češi státem Markomanů!“ A redakce Enigmy by vyrukovala se svým hledáním souvislostí: „Stanou se Češi nacisty?“

Přesto, i kdybyste drogy legalizovali, nic moc hrůzného by se nestalo. Rozumní nezačnou nějak zvlášť drogovat a drogisté budou cumlat cukrovinky legalizace nelegalizace. A vůbec je ta legalizace dobrý nápad! Svět by byl hezčí, lepší, barevnější a já bych stihl vlak. 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio