Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Na Novém Zélandu uvízly velryby, budou utraceny

Z nejasných důvodů se zachráněná skupina velryb vrátila ke břehu, tentokrát se však dostala natolik daleko, že záchranáři nemají šance tyto vzácné druhy kulohlavce černého zachránit.

Z nejasných důvodů se zachráněná skupina velryb vrátila ke břehu, tentokrát se však dostala natolik daleko, že záchranáři nemají šance tyto vzácné druhy kulohlavce černého zachránit. S touto výpovědi záchranářů přišla stanice TVNZ, kde záchranářka jedním dechem dodává, že zvířata budou muset být utracena, aby se zbytečně netrápila. S tímto rozhodnutím přišlo ministerstvo životního prostředí, kvůli stále se zhoršujícímu stavu velryb.

Původně zde uvízlo 99 velryb, z nichž v krátké době uhynulo 40 kusů. Pravděpodobně k nim přibyde dalších 42 kusů, které nemají šanci přežít záchranné práce. Dostat na moře se záchranářům podařilo 17 kulohlavců a doufají, že tentokrát se již pobřeží vyhnou. Kulohlavci černí jsou druh velryb příbuzný delfínům. Pláž Farewell Spit, kde zvířata uvízla, se stává často dějištěm podobných neštěstí, je velmi dlouhá, ale zároveň mělká, takže si zmatené velryby často neuvědomí, že už nejsou na volném moři.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio