Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Nejočekávanější film roku 2012: Hunger Games poráží

Co se týče nejoblíbenějšího filmu uplynulého roku, s 51,55 % zvítězil v průzkumu Harry Potter a relikvie smrti, 2.část.

Co se týče nejoblíbenějšího filmu uplynulého roku, s 51,55 % zvítězil v průzkumu Harry Potter a relikvie smrti, 2.část. Twilight sága: Rozbřesk, 1.část získala 47,99 % hlasů, což poukazuje hlavně na to, že lidé zkrátka milují Harryho pottera a Twilight – další zúčastněné filmy si všechny dohromady neodnesly ani půl procenta.

K většímu překvapení však došlo u otázky, na který snímek se fanoušci nejvíce těší v nadcházející sezóně. Ačkoliv Harry Potter již vyklidil pole a Twilight se žene do finále, na první příčku 2. část Rozbřesku nedosáhla. S 51 % hlasů oproti „pouhým“ 45 % ji porazil připravovaný snímek Hunger Games: Aréna smrti.O co jde a kde se tato nová senzace vůbec vzala? Vědeckofantastický snímek pro mládež o zvrácené reality show, kde hrozí smrt, je natočen podle stejnojmenné knižní předlohy. Třídílnou sérii Hunger Games, která začala v češtině vycházet v dubnu 2010, napsala Američanka Suzanne Collinsová. Úspěchu se dočkala nejen u čtenářů, ale i u kolegů spisovatelů.

„Je to znepokojivá, násilná, strhující kniha, která generuje téměř neustálé napětí. Nemohl jsem se od ní odtrhnout,“ hodnotil příběh známý autor hororů Stephen King. Svou vášeň pro Hunger Games přiznala i autorka Stmívání Stephenie Meyer. Rodiče čtenářů prý naopak kniha svou násilností pobouřila, což je také ověřeným hnacím motorem úspěchu. Premiéra filmu je naplánována na 22. března 2012.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio