Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Nejpodivnější muzea světa

Nudí vás klasická historická muzea? Nebo byste jen rádi navštívili nějaké netradiční muzeum? Zkuste si vybrat z naší pestré nabídky…

Muzeum vlasů v tureckém Avanosu

Toto muzeum v Turecku vytvořil jeden hrnčíř z vlastního sklepa, kam postupně ukládal vlasy svých zákaznic. Ty mu je dobrovolně začaly samy od sebe vydávat hned po tom, co se dozvěděly, že přišel o svoji přítelkyni, která mu na rozloučenou darovala právě svoje vlasy. Dnes v muzeu najdete asi 16 tisíc vzorků ženských vlasů, včetně popisků se jménem a adresou každé z dárkyň!

Muzeum špatného umění v Massachusetts

Kdo říká, že muzeum musí vystavovat jen vydařená umělecká díla? Muzeum špatného umění založil americký starožitník, kterému se do rukou dostal tak ošklivý a nepovedený obraz, až mu ho bylo líto vyhodit. A od té doby se sbírání nepovedeného umění stalo jeho koníčkem. Nečekejte, že vás exponáty v muzeu donutí vydechnout úžasem. Možná se ale nad některými „díly“ pořádně od srdce zasmějete.

Muzeum smrti v Hollywoodu

Trochu přitvrdíme. V tomto muzeu se setkáte nejen s fotografiemi z vražd a popravčími nástroji. Čekají tu na vás obrazy, které vytvořili sami sérioví vrazi, a děsivá videa ukazující smrt v mnoha podobách. Vstup jen na vlastní nebezpečí. Návštěvu tohoto muzea doporučujeme pouze silným povahám.

Muzeum záchodů v Dillí

Jestli někdy vyrazíte až do Indie, neměli byste zapomenout na návštěvu muzea záchodů v hlavním městě. Muzeum zachycuje nejen historický vývoj toalety, ale možná vás dokonce přesvědčí, že uměleckým dílem může být snad cokoliv – tedy i záchod.

Muzeum penisů v islandském Húsavíku

Ne, tohle opravdu není vtip. Toto islandské muzeum vystavuje asi 900 exponátů penisů zvířat, a dokonce i 20 lidských. A to není všechno. Pro ty, kteří by neměli pořád dost, je tu připravena netradiční lampa vyrobená z varlat.  

Muzeum parazitů v Tokiu

Další muzeum, které je trochu z ruky, ovšem za zmínku určitě stojí. Kromě spousty dokumentů o parazitech vás zde čekají opravdové nechutnosti. Pokud máte silný žaludek, můžete si například prohlédnout tu nejdelší tasemnici, která kdy byla vytažena z lidského těla, nebo dokonce orgány prolezlé červy...

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio