Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Nejvtipnější názvy hospod!

Máte hlad? Jdete do Prdele, nebo skončíte Na Blbým místě?

Někteří restauratéři se nehodlají spokojit s tradičními názvy hospod, jako Koliba, Na Statku nebo Na Rychtě. K cestě za klientem volí poněkud přímočařejší názvy. A vůbec to přitom nemusí být na škodu. My jsme si pro vás připravili ty opravdu nejšílenější nebo, chcete-li, nejvtipnější názvy hospod v České republice.

Vůbec nejvíce hospod se jmenuje podle místa, na kterém se nachází. Neříkejte, že ve vašem městě nemáte hospodu Na Růžku. Jiní volí název podle osobností českých dějin (U Jana Husa, U Karla IV.) a oblíbená jsou taktéž pojmenování podle bývalých či současných majitelů. Někteří majitelé se však těmito trendy nehodlají řídit a nad dveře svých hospod vyvěšují něco úplně jiného.

Tak třeba do Prdele můžete jít hned ve čtyřech městech (Praha, Beroun, Česká Lípa, Havlíčkův Brod). No řekněte sami, kolik z vás někdy jedlo v Prdeli?

Pokud byste se třeba chtěli omlouvat své přítelkyni i několik hodin v kuse, navštivte žižkovský podnik Stará Promiň. Třeba vám pak leccos odpustí. Hůř by vám v tomto případě posloužila rovněž žižkovská hospoda U Pižďucha. I když za tímto názvem se dá představit ledasco. Rovněž pouze na vás nechám definici názvu plzeňské restaurace U Lízala.

Další hospody a restaurace se honosí názvy, u kterých si nejsem jistý, zdali vás z nich nepřejde chuť. Jak by se vám třeba papalo v pražských podnicích Žlutá Pumpa, U Chcípáka nebo U Suchý Dásně? Či je libo Žabí Škrk? Vydejte se do Ivanovic.

V Havířově se zase celkem jednoduše můžete ocitnout Na Blbým místě. Pro příznivce věcí, které jsou mezi zemí a nebem, je tu restaurace U Chlupatýho ducha, která se nachází v Praze na Starém Městě. Pokud jste hladoví, ale špinaví, nemusíte se ničeho obávat, protože v Bruntále vás jistě přijmou U Špinavé vesty.

Že není na názvu Hospoda U města Prahy nic zvláštního? Samozřejmě že ne, ale to by se nesměla nacházet v Náchodě a ve Strakonicích.

Je ve vašem okolí nějaká další hospoda s vtipným názvem? Napište nám do komentářů.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio