Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Nejvyšší budova na světě možná nebude v Dubaji, ale v Ázerbájdžánu

Tento megalomanský výtvor představuje na svých internetových stránkách marketingový ředitel Kana Guluzade, který uvedl, že na umělých ostrovech by mělo vyrůst obchodní středisko, jež bude měřit 1050 metrů.

Tento megalomanský výtvor představuje na svých internetových stránkách marketingový ředitel Kana Guluzade, který uvedl, že na umělých ostrovech by mělo vyrůst obchodní středisko, jež bude měřit 1050 metrů. To by bylo o 27 % více, než má budova světa Burdž Chalífa v Dubaji, ta měří „pouhých“ 828 metrů, do nichž se vešlo celkem 200 poschodí. Celá stavba by měla vznikat postupně na 41 ostrovech, které se společnost chystá vybudovat 25 kilometrů od ázerbájdžánského města Baku, jež leží na břehu Kaspického moře. Budova by měla obsahovat obytné domy a hotely. Obytné domy by podle plánu měly mít 18 až 25 poschodí. Kromě toho by měly být dva ostrovy vyhrazeny pouze pro luxusní rezidence.

Stavba komplexu by mohla začít již v příštím roce. Název celého projektu zní Khazar Islands. Není to však jediný projekt, který si brousí zuby na pomyslné prvenství mezi výškovými budovami. Na toto místo má zálusk také saudskoarabská investiční společnost, jež plánuje výstavbu mrakodrapu Kingdom Tower, jenž by měl stát ve městě Džidda u Rudého moře. Mrakodrap bude součástí celého centra Kingdom City a vysoký by měl být také přes 1000 metrů.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio