Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Pochlap se a běž!

Účastníte se maratonů a triatlony máte v malíčku? Tak to byste se neměli bát pokořit sami sebe na extrémním běhu Army Run. První start se letos v srpnu odehraje pod záštitou Ministerstva obrany a Ministerstva vnitra a může se zúčastnit opravdu každý. Pokud na to máte koule. Běh s překážkami vojenského stylu – když to zvládnou vojáci, proč ne i vy? Více o běhu se dočtete v rozhovoru s chlapíky, kteří celou akci dávají dohromady.

Army Run, kdo jste a kde jste přišli na nápad dělat extrémní běh?

Jádro našeho týmu tvoří čtyři lidé. Pavel má právnické vzdělání, Martin ekonomické, Michal je expert přes produkci a Jirka je zase odborník přes překážky. Konzultanti překážek jsou bývalí profesionální vojáci z Armády ČR, kteří nyní vlastní největší army e-shop u nás - ARMED.cz. Na překážkách také spolupracuje Petr Urban, který má lanové centrum v Černé v Pošumaví. Velkou podporu máme také od dalších partnerů a patronů jako jsou Ministerstvo obrany a Ministerstvo vnitra. S nápadem přišel Pavel, který o fenoménu překážkových běhů četl v týdeníku Time. To bylo přibližně před dvěma roky, kdy u nás nic podobného nebylo. Dal dohromady tým zkušených lidí a ten se následně pustil do vytváření projektu. 

V čem se od konkurence lišíte, v čem jste lepší?

Na rozdíl od jiných překážkových běhů se zaměřujeme na týmového ducha. Není důležité doběhnout jako první, ale ARMY RUN ve spolupráci s ostatními dokončit. Dále se odlišujeme originálními překážkami armádního stylu, které chystáme opravdu monstrózní a v exkluzivním prostředí vojenského újezdu Boletice. Tam je běžně vstup zakázán. Účastní se i profesionální vojáci a dále jsme dali dohromady unikátní doprovodný program.

Jak jste se vůbec k přístupu do Boletic dostali?

Za to musíme především poděkovat panu podplukovníkovi Trněnému, který byl od začátku ARMY RUNu příznivě nakloněn. Museli jsme samozřejmě projít všemi nutnými procedurami, ale když člověk vytrvá, tak jde uskutečnit téměř vše.

Mají se civilisté obávat zahanbení před profesionály?

Naopak - předpokládáme, že vojáci budou ostatním při překonávání překážek pomáhat a ukážou tak, že nejlepší je pracovat v týmu. Běh není o finálním čase, ale hlavně o prožití nevšedního zážitku a překonání sebe sama.

Máte dvě trasy, jsem tvrdej chlap, kterou byste mi doporučili a proč?

Pokud jsi opravdu tvrdej, tak určitě trasu ARMY. Ta měří přes 16 km a bude na ní přes 20 překážek. Tato trasa je speciálně vytvořená tak, aby byla náročná i pro profesionální vojáky, proto ti můžeme slíbit, že to bude masakr!

Jak velkou účast očekávate?

Očekáváme okolo 1.500 běžců, v tuto chvíli máme již přes 80% kapacity naplněno.

Plánujete pořádat ARMY RUN každý rok?

Určitě, cílem je pořádat ARMY RUN minimálně jednou za rok, a to s ohledem na opravdu velký zájem.

Těšíme se v srpnu na Lipnu!

ARMY RUN - ZÁVOD, CO MÁ KOULE!

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio