Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Policie má dvacet nových passatů

Doposud policie ČR disponovala celkem patnácti Passaty R36. V pondělí k nim přibylo dalších dvacet. Tyto vozy značky 3,6 FSI mají pod kapotami vidlicový šestiválec s výkonem 300 koní, který se přenáší na vozovku prostřednictvím pohonu na všechny kola.

Doposud policie ČR disponovala celkem patnácti Passaty R36. V pondělí k nim přibylo dalších dvacet. Tyto vozy značky 3,6 FSI mají pod kapotami vidlicový šestiválec s výkonem 300 koní, který se přenáší na vozovku prostřednictvím pohonu na všechny kola. Jízdní vlastnosti by měly být vcelku stejné. Passat dokáže zrychlit z nuly na sto km/h za pět a půl sekundy. Nejvyšší rychlost se zapnutým omezovačem je dvě stě padesát kilometrů v hodině. Passat ale bez omezovače dokáže jet i rychleji.

V nových vozech je nainstalován nový typ radaru. Ten dokáže měřit rychlost jedoucího vozidla jak během jízdy, tak i z úkrytu zaparkovaného vozu. Dokonce dokáže měřit rychlost v obou směrech, což je naprostá novinka. Zvládne také pořídit videozáznam a radar má přístup do evidence pohřešovaných vozidel. Policisté také za jízdy zjistí, zda má sledovaný vůz platnou technickou prohlídku. Nové policejní passaty vypadají na silnici velmi nenápadně. Jsou skvěle maskováni - všechna zařízení včetně radaru jsou umístěna tak, aby na první pohled na autě nebylo nic vidět.

Policisté vozy měsíc testovali na Autodromu v Mostě, zkoušeli jejich jízdní vlastnosti i v těžkých podmínkách. Nová auta se nebudou prohánět na dálnicích, ale zaměří se na silnice první třídy a rychlostní komunikace. Tato zakázka stála stát celkem padesát milionů – třicet milionů zaplatil za auta a dalších dvacet milionů za jejich vybavení.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio