Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Policisté v Texasu zastřelili patnáctiletého chlapce

Student školy v Brownsville v Texasu přinesl do školy model kuličkové pistole, která vypadala jako skutečná zbraň typu glock. Nejmenovaný žák nechtěl ani po příjezdu policie, jež byla přivolána jedním z učitelů, zbraň položit a pistoli na strážce zákona namířil.

Student školy v Brownsville v Texasu přinesl do školy model kuličkové pistole, která vypadala jako skutečná zbraň typu glock. Nejmenovaný žák nechtěl ani po příjezdu policie, jež byla přivolána jedním z učitelů, zbraň položit a pistoli na strážce zákona namířil. Policisté oplatili akci střelbou. Chlapec byl několikrát postřelen a po následném převozu do nemocnice byl prohlášen za mrtvého.

Ke střelbě došlo při první přestávce, kdy se na chodbě nacházelo ještě několik dalších spolužáků. Nikdo jiný nebyl zraněn. Rodiče zastřeleného chlapce se dožadují vysvětlení, proč ke střelbě došlo. Policie se brání tím, že zbraň byla věrnou replikou opravdové zbraně a nebylo možné ji rozeznat od opravdové pistole. Prozatímní náčelník policie Orlando Gonzalez komentoval situaci následovně: „Dítě mělo mnoho šancí položit zbraň a poslechnout příkazy policie, ale nechtělo.“

Těsně před incidentem vešel střelec do třídy a bez zřejmého důvodu udeřil svého spolužáka do obličeje. Policisté netuší, proč chlapec namířil na policisty zbraň. Náčelník policie se domnívá, že se jednalo o způsob, jak na sebe upoutat pozornost.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio