Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Potřebujete přítelkyni? Můžete si ji pronajmout

V Číně se rozmáhá zajímavý nový trend.

Čínský Nový rok letos připadá na 10. února. Většina země tento svátek miluje. Pro nezadané je to ale noční můra. Obvyklý tlak jejich příbuzných na to, aby si konečně někoho našli a založili rodinu, se ještě stupňuje. Jedním z řešení je internet. Řada stránek nabízí možnost najít přítelkyni nebo přítele k pronajmutí. Tím se nezadaní mohou vyhnout neustálému obtěžování, naléhání a nátlaku. (Jejich příbuzní se jim občas snaží i někoho dohodit.)

Mnoho prodejních serverů do své nabídky zařadilo inzeráty lidí, kteří jsou (samozřejmě ne zadarmo) ochotni o svátcích hrát něčí partnerku nebo partnera.

„Vysokoškolačka z provincie An-chuej. Abychom se vyhnuli nedorozumění, pronajímám svůj čas, ne kteroukoli část svého těla.“ „Měřím 170 cm, je mi třicet let, jsem zdvořilý, vtipný a také skvěle zpívám karaoke.“ To jsou typické příklady těchto inzerátů. Na největším čínském aukčním serveru taobao.com máte na výběr ze 716 nabídek přítele k pronajmutí a 1495 přítelkyň „na dočasný úvazek“. A kolik to vlastně stojí? Ceny se pohybují od 200 do 2000 jüanů (asi 600 až 6000 korun) za den. Samozřejmě záleží na tom, jak pronajímaná osoba vypadá nebo jaké má vzdělání a vychování.

Co dodat? Osobně mi to připadá jako skvělý nápad. Nikdo by se neměl nechat nutit do uzavírání známostí. Mám další důkaz toho, že lidská genialita, pokud jde o to, vyhnout se něčemu, co se nám nelíbí, je ohromující. Hodně štěstí všem inteligentním čínským singles!

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio