Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Pražský 1/2Maraton odstartuje v ulicích již o víkendu

Poslední březnový den bude v Praze ve znamení sportovních výkonů. Odstartuje tu totiž už patnáctý ročník části slavného běžeckého seriálu, pražského 1/2Maratonu. "Start závodu je u Rudolfina a první metry podél Vltavy s výhledem na Hradčany působí až blahodárně.

Poslední březnový den bude v Praze ve znamení sportovních výkonů. Odstartuje tu totiž už patnáctý ročník části slavného běžeckého seriálu, pražského 1/2Maratonu. "Start závodu je u Rudolfina a první metry podél Vltavy s výhledem na Hradčany působí až blahodárně. Trať vedoucí přes pět pražských mostů je jednou z nejrychlejších na světě," uvádí oficiální stránky Českých drah, partnera závodu. Závod celý měří přesně dvacet jedna kilometrů a devadesát sedm a půl metru. 

Letošní ročník se ale od těch předchozích liší. Očekává se rekordní účast závodníků. Pořadatelé uvádějí, že je přihlášeno nejvíce lidí z celé naší historie běhání. Běhat bude po Praze kolem jedenácti tisíc závodníků. "53 dní před startem už byla kapacita čísel vyčerpána! A ještě dalších 1900 lidí poslalo mail s úpěnlivou žádostí, které jsme nemohli už vyhovět," uvedl PR manažer Prague International Marathon (PIM) Tomáš Nohejl. 

1/2 Maraton ale není jediný závod konající se v Praze. Během roku se běhají celkem tři závody v rámci PIM. Na jaře seriál závodů začíná Hervis 1/2Maratonem Praha, v květnu pokračuje Volkswagen Maratonským víkendem a sezónu ukončí v září nejkratším pražským závodem Mattoni Grand Prix Praha.

Největším problémem seriálu PIM je neustálé stěžování si obyvatel centra Prahy na uzavírky ulic. Závody jsou přece jenom pouze třikrát za rok, a tak by to mohli loajálně přejít. Tyto události totiž proslavují Prahu v různých zemích Evropy i světa a pomáhají obyvatelům Prahy i po stránce ekonomické.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio