Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Při letošním Silvestru bylo nejvíce hasičských zásahů za 5 let

V Praze se na rozdíl od minulého roku konal veliký ohňostroj odpalovaný z člunů nedaleko Střeleckého ostrova na Vltavě. Ohňostroj, který byl poeticky nazvaný Praha matka měst, trval okolo 15 minut a skládal se ze 4000 převážně světelných efektů.

V Praze se na rozdíl od minulého roku konal veliký ohňostroj odpalovaný z člunů nedaleko Střeleckého ostrova na Vltavě. Ohňostroj, který byl poeticky nazvaný Praha matka měst, trval okolo 15 minut a skládal se ze 4000 převážně světelných efektů. Vlastní ohňostroje odpálili i v dalších městech české republiky. Také domácnosti, které se oklepaly z krizového minulého roku, si opět dopřály vlastní ohňostroje. Toho se týká i větší nasazení hasičů, kteří ohodnotili letošní Silvestr jako hektický  kvůli množství případů, u kterých museli zasahovat. Na rozdíl od policistů a záchranářů však nezvýšili počet mužů ve službě. Během noci vyjeli k 152 případům. Při jednom z těchto incidentů shořela památná dřevěná rozhledna Hýlačky u Tábora.

Naopak pro policii byl letošní Silvestr klidný, přestože na ohňostroj do Prahy se přišlo podívat okolo 15 tisíc lidí. Ani v jiných částech republiky se díky posílení hlídek nemuseli potýkat s větším množstvím policejních zásahů. Neobvyklý případ se udál na Kolínsku, kde syn ukousl otci nos. Záchranáři vyjížděli hlavně ke špatnému zacházení s petardami a ohňostroji. Také otrava alkoholem byl obvyklý důvod výjezdu. Mezi pacienty bylo i velké množství dětí. Ve Zlínsku se tak dostalo do nemocnice 6 lidí, mezi nimiž byl i desetiletý chlapec.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio