Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Rath lídrem středočeské ČSSD, strana již hýří sliby

Rath získal 82,9 procenta hlasů, čímž si jasně vysloužil místo středočeského  lídra strany u podzimních voleb. Přední místa kandidátky patří také náměstkyni hejtmana Zuzaně Moravčíkové nebo místostarostovi Zdic a předsedovi středočeské ČSSD Richardovi Dolejšovi.

Rath získal 82,9 procenta hlasů, čímž si jasně vysloužil místo středočeského  lídra strany u podzimních voleb. Přední místa kandidátky patří také náměstkyni hejtmana Zuzaně Moravčíkové nebo místostarostovi Zdic a předsedovi středočeské ČSSD Richardovi Dolejšovi. Delegáti se zabývali anketou k přípravě volebního programu a o jeho schválení se bude jednat na zvláštním programovém jednání středočeské ČSSD. To proběhne do konce června.

ČSSD už teď seznamuje veřejnost se svými záměry. „Pokud sociální demokracie opět v kraji zvítězí, tak garantujeme, že nepřipustíme záměry pravice prodat krajské nemocnice, zprivatizovat domovy pro seniory nebo zrušit zubní pohotovosti," řekl Dolejš. „Zároveň budeme pokračovat v projektu školních autobusů zdarma, v modernizaci středních škol a v podpoře investic do mateřských a základních škol. Věnovat se budeme i dalšímu rozvoji krajských nemocnic, které chceme převést na veřejná nezisková zdravotnická zařízení," doplnil k výčtu záměrů.

Pro občanských demokraty by měl být kandidátem na pozici středočeského hejtmana mladoboleslavský primátor Raduan Nwelati. Kromě jeho jména padla zmínka i o primátorovi Kladna Danu Jiránkovi. Co se týče obsazení postu kandidáta na hejtmana za TOP 09, očekává se, že by na něj mohla dosáhnout žena, konkrétně se kandidátkou pravděpodobně stane poslankyně a zastupitelka Černošic Helena Langšádlová.

Vyhlídky na všechny sliby a očekávání politiků zní jistě pěkně, bývá ale smutnou praxí, že jde jen o lákadlo na voliče. Důležité je proto zachovat si chladnou hlavu a politické slibyy brát s rezervou.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio