Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Reklama už křičet nebude, slíbila ČT. Hluk budou hlídat přístroje.

Ředitel České televize Petr Dvořák informoval, že všechny čtyři programy ČT budou nově regulované tzv. vysílacími procesory. Ty hlídají jak hlasitost reklam, tak i předělů a upoutávek na vlastní pogramy. Prakticky ale procesory hlídají celé vysílání. 3.

Ředitel České televize Petr Dvořák informoval, že všechny čtyři programy ČT budou nově regulované tzv. vysílacími procesory. Ty hlídají jak hlasitost reklam, tak i předělů a upoutávek na vlastní pogramy. Prakticky ale procesory hlídají celé vysílání.

3. března podali poslanci Mencl a Klasnová novelu zákona o omezování hlasitosti reklamních spotů. Došlo k tomu v důsledku masového podepisování petice "STOP hlasité reklamě", kterou zatím podpořilo kolem dvanácti tisíc lidí. Česká televize ale vzápětí reagovala tím, že upozornila na nesmyslnost návrhů zákona o dodržování maximální hlasitosti reklam na některých konkrétních příkladech. Problém také byl, že stát prý neprodiskutoval návrh vyhlášky a zákona s televizemi a rovnou očekával  vstřícné jednání. Ještě 5. března se Česká televize společně s televizí Nova odvolávaly na dodržování standardů Evropské vysílací unie, čímž označily návrh za zbytečný.

"I přesto, že si diváci velmi stěžovali na hluk, po jeho omezení jsme se žádného pozitivního ohlasu nedočkali," to serveru iDnes.cz řekl technický ředitel ČT Rudolf Pop. Novela zákona ještě pořád čeká na své první čtení ve sněmovně.

Jednou z nejčastějších činností některých lidí je sledování televize. Pokud se hluk neomezí, i když je v rámci mezinárodních směrnic, bude docházet u těchto lidí ke sluchovým, nervovým a dalším zdravotním problémům. Můžeme nemoci z televize říkat například "nemoc naší doby" a označit ji spolu s depresí a histerií za velmi těžké, ale bohužel nevyléčitelné choroby.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio