Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →
Matyáš a Dominika ve svém stánku na YFD

RiskyRiders Clothing: Risk je zisk

Matyáš a Dominika, bratr a sestra, kteří se rozhodli založit svou vlastní značku oblečení. Cílí na lidi, kterým se líbí skate/snow style. Mají ale i vlastní team jezdců, kteří jezdí pod jejich vlakou a propagují je hned v několika zemích na dvou kontinentech. Vypadá to, že se nám tu rodí další české Alpine Pro, ovšem v mohem stylovější podobě. Tohle je jejich příběh.

Kde vzniknul nápad dělat vlastní oblečení? 

Já jsem původně pracoval v kamenném obchdou Quiksilver a postupem času jsem si začal uvedomovat, že kvalita se ne vždy rovná ceně. Se  sestrou jsme se rozhodli že s tím zkusíme něco udělat, a tak vznikl nápad založit RiskyRiders Clothing. Charakterizuje nás důraz na co nejnižší cenu v poměru s co nejvyšší kvalitou. Na tom názvu je zajímavé, že každý z nás vymyslel polovinu. Samozřejmě to má taky pokukazovat, že děláme riskantní a adrenalinové sporty!

Jak dlouho už na projektu pracujete?

Je to dva roky, ale je to komplikovaný, jelikož já chodím do školy a ségra pracuje a studuje v Dánsku. Nemáme na to tolik času, kolik bychom chtěli. Zatím je to spíš koníček, do kterého investujeme veškerý volný čas. Hlavní je, že nás to baví, takže té časové investice určitě nelitujeme.. Tady vidím rozdíl mezi námi a jinými firmami, děláme to od srdce.

V čem jste jiný než všichni ostatní? 

Nejsme tady kvuli tomu vydělat balík, ale užít si to. Všechny vydělané peníze reinvestujeme. S naším teamem děláme videa ze sjezdů, který dáváme na YouTube a tím si děláme promo. Nejnovější video je z Itálie, kde jsme projeli snad každý centimeter lesa a pořádně jsme si tam zařádili. 

Jak funguje Risky Riders Team?  

Bereme lidi, kteří dělají fakt Risky sport. Například sjezdoví lyžaři mi přijdou jako nuda, proto upřednostňujeme “volnější” sporty. Jako je právě skate, snowboard, freeride apod. Hledáme u těch lidí vášeň. Musí nám ukázat, že jsou zapáleni pro to co dělají a my jim pak rádi nabídneme sponsoring. Domča ideálním příkladem. Je MČR 2011 ve všestranosti. To je závodění na koních ve třech disciplínách, což je hodně Risky sport. 

Kolik máte v současnosti jezdců a v kolika zemích?

Současně jich je 10. Jsou to převážně snowboardisti, jeden skateboardista, a asi 3 lyžaři. Jsme roztahaní po Německu, Dánsku, Česku a USA.

Co bych měl udělat, kdybych se chtěl stát vaším jezdcem?

Měl bys nás zaujmout. Hledáme správné showmany. Nejlepší je neobjevený talent s kamerou, který se líbí se lidem a je prostě v pohodě.

Jaký máte plány do budoucna? 

Do budoucna pánujeme tílka pro slečny, mikiny a kšiltovky. 21. května máme 2. narozeniny, takže si plánujeme udělat radost a přidat nějakou pecku.

Myslíte si, že Češi mají vkus?

Mladí Češi mají vkus. Tím poukazujeme na to, že jsou tu stále i ti, kteří stále nosí ponožky v sandálích. Hlavním problémem Česka je ale je, že se tu těžko shánějí hezké věci.

Kdybyste mohli v Čechách změnit jednu věc, co by to bylo?

Podporovali bych víc mladé podnikatele. Pro nás to není lehké a vidíme to tak, že stát jde spíš proti nám, než aby se snažil pomáhat.

Fotogalerie: 
Dominika Hájková
Video: 

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio