Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Rock for People 2. – 5. 7. 2013

Jeden z největších českých festivalů Rock for People dostal loni tvrdou ránu. To se ale nebude opakovat!!!

Na začátku července, kdy se festival konal, se počasí rozhodlo vystrčit růžky. Druhý den festivalu přišla velká bouře a vítr s deštěm smetl, co se dalo. Byla poničena spousta stanů a ani stage nezůstaly netknuté. Jedni z největších tahounů loňského ročníku Faith No More kvůli špatným podmínkám nezahráli. To se však letos nebude opakovat, organizátoři zasáhli.

Stejně jako poslední léta se akce bude konat poblíž Hradce Králové a areál se nemění, jen přizpůsobuje a rozšiřuje o dalších 5 hektarů.

Letos na festivalu můžeme očekávat mnoho změn, hlavně v oblasti bezpečnosti. Největší poznatelnou novinkou pro účastníky bude nový velkokapacitní stan, který nahradí jednu ze dvouhlavních venkovních stagí. Tento stan pojme až 12 000 lidí a zajistí pokračování programu i při nepřízni počasí.

Dalším bezpečnostním opatřením bude nové krizové funkční minimum se samostatným elektrickým zařízením. Se všemi těmito záležitostmi se organizátoři festivalu radí s Yourope, což je evropská festivalová asociace, a Rock for People jako jediný festival v České republice je jejím členem. Rok 2013 je také první rok, kdy „Rockáč“ spolupracuje s Marinem Elbournem, který se podílí na světoznámém festivalu Glastonbury a spolupracuje s mnoha dalšími festivaly.

A jaké máme letos čekat kapely? Vystoupí stálice festivalu i nové objevy. Novinkou letos budou talentové kapely i ze zahraničí. Celkový počet interpretů by se měl pohybovat okolo 200. Festival si navzdory názvu zachovává svou multižánrovost, zastoupen bude rock, indie, dance a další. Různorodí interpreti budou hrát na bezmála 10 pódiích a jsou přichystané i doprovodné programy, například divadlo. Věřím, že Rock for People ani v devatenáctém ročníku nezklame a přiveze po vzoru minulých let nějaká zvučná jména, jako byli Muse, The Prodigy, Two Doors Cinema Club či Skrillex.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio