Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Sdílejte svá přání a plňte je jiným na Mojeprani.eu!

Patříte-li k těm, kteří si každoročně lámou hlavu nad tím, co nadělit k Ježíškovi svým blízkým, možná vás potěší nová webová stránka www.mojeprani.eu. Praktické využití by v ní měli nalézt především rodiče a jejich ratolesti.

Čas Vánoc se pomalu blíží a s ním přicházejí i neodmyslitelné nákupy dárků. Mnozí z nás však pravidelně propadají panice a vánoční honba za dárky je doslova děsí. V předvánočním stresu nakoupíme to, co jsme vlastně původně vůbec nechtěli, a nebo - nejčastěji v případě rodičů - sáhneme jako první po tom, co se líbí nám samotným. Snaha rodičů je pak na Štědrý den obvykle odměněna kyselým výrazem jejich dospívajícího potomka, který přitom v rukou zděšeně svírá několik párů pletených ponožek.

S takovou situací se již pravděpodobně setkal i student Martin Kučera, a proto se rozhodl založit stránku www.mojeprani.eu. Po jednoduché registraci umožňuje každému z uživatelů vytvořit svůj seznam přání. Ten pak lze jednoduše sdílet s dalšími uživateli. Ti si mohou vaše přání rezervovat a pak je vám splnit. Zastánce vánočních překvapení to bohužel nejspíš nepotěší, ovšem milovníci praktických dárků by tento vynález měli ocenit.

Martin Kučera se letos v březnu stal vítězem celostátní soutěže Junior Internet v kategorii Junior Web mladších žáků. Junior Internet je pro mladé tvůrce webových stránek takovým odrazovým můstkem a svým vítězům poskytuje spoustu možností jak se posunout dál ve své cestě za úspěchem. „Soutěž mi určitě pomohla,“ souhlasí Martin, „dostal jsem nějaké zajímavé návrhy od poroty a pak jsem se byl jako výherce podívat na sympoziu v Bratislavě, kde jsem získal další známosti.“

„Chce to píli a vytrvalost – zkrátka se musíte snažit a pracovat na sobě,“ říká. Práce s webovými stránkami patří mezi jeho největší koníčky a svojí činností se snaží plnit požadavky běžných uživatelů internetu. Právě jedním takovým splněným přáním je již zmiňovaný projekt mojeprani.eu . Otázkou však zůstává, zda není škoda porušovat kouzelnou vánoční zvyklost a nechat raději dopis Ježíškovi (rodičům) za oknem...

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio