Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Severní Korea má nového vůdce

Hlavní severokorejské noviny uvedly, že „Vojsko KLDR je odhodláno položit životy za obranu ústředního výboru vedeného Kim Čong-unem“. Podle politologů z toho vyplývá, že se Kim stane nebo že už se stal generálním tajemníkem ÚV vládnoucí strany.

Hlavní severokorejské noviny uvedly, že „Vojsko KLDR je odhodláno položit životy za obranu ústředního výboru vedeného Kim Čong-unem“. Podle politologů z toho vyplývá, že se Kim stane nebo že už se stal generálním tajemníkem ÚV vládnoucí strany. Kim Čong-un tak bude v nové funkci ovládat jednu z hlavních rozhodovacích politických skupin.

Po smrti svého otce byl Kim Čong-un titulován jako nejvyšší velitel severokorejské armády. Dosadit Kima do čela vlády se ale korejští státníci obávali, nejen kvůli jeho dlouhodobému studiu a pobytu v zahraničí. Přesto napsaly v sobotu dělnické noviny Rodong sinmun: „Povýšili jsme soudruha Kim Čong-una do hodnosti nejvyššího velitele a generála a dokončíme revoluci.“

Další důležitou osobností tahající za provázky je Kim Čong-unův strýc. Je jasné, že éra komunistické Severní Koreje zdaleka nekončí.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio