Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Smíchovská komorní filharmonie na pomoc obětem neštěstí ve Frenštátu pod Radhoštěm 18. dubna 2013

Smíchovská komorní filharmonie se rozhodla uspořádat BENEFIČNÍ KONCERT na pomoc obětem neštěstí ve Frenštátu pod Radhoštěm.

Smíchovská komorní filharmonie je mladý orchestr, který působí při Základní umělecké škole Music Art, Fakultní škole Pedagogické fakulty Univerzity Karlovy v Praze. Základnu orchestru tvoří pedagogové ZUŠ Music Art, dále studenti konzervatoří a PedF UK i další vynikající amatérští muzikanti regionu. Orchestr byl založen v roce 2003 a již po velmi krátké době své existence se představil jako těleso v prestižních prostorách, jakými jsou Smetanova síň Obecního domu v Praze nebo Dvořákova síň v Rudolfinu. Následovaly koncerty v sále Bohuslava Martinů na AMU, Laser Show Hall v Brně, Chrám sv. Víta, kostel sv. Václava na Smíchově a další.

V roce 2008 byl koncert Smíchovské komorní filharmonie v Rudolfinu oficiální akcí vlády v rámci doprovodných kulturních akcí předsednictví ČR v Radě Evropské unie. V roce 2010 se konal slavnostní koncert k 20. výročí zavedení soukromého školství v ČR, kde orchestr mimo jiné provedl Dvořákovo Te Deum s předními sólisty opery Národního divadla. Tento koncert byl opět v prestižní Dvořákově síni Rudolfina.

V roce 2011 byla Smíchovská komorní filharmonie oslovena populární skupinou ČECHOMOR, se kterou realizuje symfonicky pojatý projekt „Proměny tour“, se kterým koncertují dodnes.

O rok později si orchestr vybrala také americká zpěvačka Suzanne Vega pro zakončení svého evropského turné a odehrála s ním v ČR dva jedinečné koncerty „SUZANNE VEGA – SYMPHONIC SHOW“.

Již třetím rokem je cílem orchestru finančně pomáhat potřebným a veškeré výtěžky z koncertů jsou věnovány na dobročinné účely.

V roce 2011 se konal koncert v Rudolfinu Čeští studenti Japonsku (na podporu znovuobnovení školství po katastrofickém zemětřesení v Japonsku) pod záštitou japonského velvyslance v ČR, na kterém se vybralo přes 90 000 Kč.

Od roku 2011 orchestr podporuje sdružení Pomocné tlapky o. p. s., kterému přispívá na výcvik asistenčních psů.

18. dubna 2013 od 19:30 se bude konat ve Dvořákově síni Rudolfina BENEFIČNÍ KONCERT NA POMOC OBĚTEM NEŠTĚSTÍ VE FRENŠTÁTU POD RADHOŠTĚM. Nad koncertem převzal záštitu předseda Výboru pro vzdělávání, vědu, kulturu, lidská práva a petice Senátu Parlamentu ČR PhDr. Marcel Chládek, MBA.

Dirigent orchestru Josef Vondráček k tomu řekl: „Orchestr se rozhodl věnovat koncert a vzpomínku obětem neštěstí ve Frenštátu pod Radhoštěm a pomocí koncertu a výtěžku z něj „vzkázat“ obětem neštěstí, že s nimi soucítíme. Nic nedokáže ztišit bolest nad ztrátou blízkého člověka, proto věříme, že naše účast na této tragédii alespoň přispěje k jejímu zmírnění. Program koncertu je poměrně závažný a má hluboký filozofický podtext. Je sestaven výhradně z děl L. van Beethovena, jehož hudba je nejen lékem duše, ale především poselstvím lidstvu. Naším koncertem chceme ukázat, že pravým zázrakem hudby je, že žádné jiné umění nás tak neodpoutává a nezbavuje tíže lidskosti jako ona. Unáší nás daleko a daleko od slov či pojmů, jež nás v denním životě ohrožují na každém kroku. V tom je její síla a její zázračná moc.

Budeme rádi, když přijdete spolu s námi podpořit tento koncert Smíchovské komorní filharmonie. Zakoupením vstupenky přímo pomáháte! Cena: 150,- Kč / 100,- Kč (studenti, důchodci).

Informace o koncertu a možnostech zakoupení vstupenek na: www.musicart.cz, v pokladně Rudolfina nebo na telefonním čísle 732 838 426.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio