Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Stipendium 50 000 Kč dostanou na FEL ČVUT tři nejlepší studentky, nově také tři studenti

Program „Otevřená informatika“ na Fakultě elektrotechnické ČVUT nově poskytuje stipendium nejen studentkám, ale i studentům. Šance mají zejména ti, kteří doloží nejlepší výsledky ve SCIO testech z matematiky.

Uvažujete-li na nad studiem informatiky, určitě vás potěšíme skvělou zprávou. Zajímá vás informatika a nepostrádáte logické myšlení? Tak v tom případě by se vám možná vyplatilo využít výhod výukového studijního programu „Otevřená informatika“ Fakulty elektrotechnické ČVUT, která nabízí již několik let třem nejnadanějším studentkám a letos nově i třem studentům stipendium ve výši 50 000 Kč, které škole poskytuje firma Avast, s. r. o.

Co musím udělat pro to, abych zvýšil/a své šance na získání stipendia?

O stipendium nemusíte žádat, do výběru budou zahrnuti všichni uchazeči, kteří nastoupí v roce 2013 ke studiu bakalářského programu „Otevřená informatika“ na FEL ČVUT a dosáhnou nejlepšího výsledku v Národních srovnávacích zkouškách SCIO z matematiky v období od 1. 10. 2012 do 1. 4. 2013 a tento výsledek poté doloží společně s přihláškou ke studiu. Program „Otevřená informatika“ je ale výběrový a přijímá maximálně 150 studentů. Další, podrobnější informace poskytuje škola všem zájemcům o studium na svých webových stránkách: http://informatika.fel.cvut.cz/pro-studenty/stipendia.

Co lze od programu očekávat?

Program „Otevřená informatika“ se v první řadě snaží poskytovat všem mladým ambiciózním lidem kvalitní vzdělání v oblasti informatiky. Tento program je výzkumně orientovaný a snaží se vést studenty k tomu, aby byli schopni pracovat v týmu, nabízí možnost zapojit se do týmu výzkumného a klade také důraz na mezioborovou spolupráci při řešení problémů. Program zahrnuje širokou nabídku předmětů odpovídajících standardům GRE Computer Science a již dlouhodobě spolupracuje se zahraničními univerzitami. Nabídka oborů je skutečně pestrá – program zahrnuje možnost studia počítačových věd, grafiky, softwarového inženýrství, PC vidění, umělé inteligence a mnoho dalšího. ČVUT má navíc, jak známo, ve světě velmi dobré jméno, a to zejména co se týče spolupráce s průmyslovou oblastí (např. Microsoft, Toyota, NASA, Google a další…).

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio