Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Stoprocentní adrenalin

Tak to musel být řádný „bobr“ odvahy nebo taky pěkný adrenalin pro kluky z filmu Obecná škola.  A co je pro vás ten správný adrenalin?

Tak to musel být řádný „bobr“ odvahy nebo taky pěkný adrenalin pro kluky z filmu Obecná škola.  A co je pro vás ten správný adrenalin? Rychlá jízda autem po ucpané D1, let ve stíhačce v budově Národního technického muzea, sledování erotických portálů při výuce matematiky nebo dokonce sex s vaší učitelkou v kabinetu přírodopisu? Přece „z bylinek nemůže vzejít nic špatného!“ 

Přiznejte se, každý asi teď myslíte na sexy učitelku v přiléhavém kostýmku s brýlemi a ukazovátkem v pravé ruce nebo také na sexy učitele v případě slečen. A tak netrpělivě čekáte na další řádky textu spojené s návštěvou kabinetu. Omyl! Jak by se vám líbil text o stíhačce? Nehledejte v tom vaši přítelkyni, ale prach obyčejnou stíhačku, se kterou brázdí nebe muži s „ocelovými“ ptáky, tedy letci. Je jasné, že stíhačka je oproti sexy učitelce nebo učiteli velká nuda, ale vše nemusí být ztraceno. Pamatujete na film Top Gun? Pro někoho snímek s Tomem Cruisem, pro druhé film s letadly a krásnou učitelkou v hlavní roli. A opět jsme u učitelky, ale tentokrát ve spojení se stíhačkou.  Sex s učitelkou ve stíhačce? Velká bláznovina! Měli jste někdy takový sen?

Tak zkuste napsat do vašeho internetového vyhledavače www.sexsucitelkouvestihacce.cz. A ono nic.  Ale teď už raději pryč od učitelky.

Přemýšleli jste někdy, jaké by to bylo usednout do kabiny stíhačky a proletět se rychlostí okolo dvou tisíc kilometrů za hodinu samozřejmě prozatím bez učitelky :). Pro piloty je to poměrně rutina, ale pro nás, „obyčejné“ lidi, 100% adrenalin! A co takové stíhačky vlastně dovedou?

Kromě toho, že vás sledují na každém kroku, ale to jsme opět u jiných stíhaček, tak ty opravdové umí spoustu zajímavých věcí.  Například taková F 16 lítá maximální rychlostí okolo 2 124 km/h, také není problém doletět na plnou nádrž vzdálenost zhruba 4800 kilometerů. Naproti tomu ruský stroj Mig 29 dokáže letět ještě rychleji, a to rychlostí 2445 kilometrů za hodinu. Pro porovnání asi nejslavnější česká stíhačka, tedy L 39 Albatros, létala maximální rychlostí okolo 750 km/h. Ale teď trocha historie. 

První stíhačky se začaly používat v souvislosti s první světovou válkou.  Tehdy se piloti obyčejných průzkumných letadel pokoušeli všemožnými prostředky ohrozit nepřítele ve vzduchu. A jelikož nebyly kulomety, museli si piloti vzít do ruky „DIE FLINTE“ a pořádně zamířit, což byl mnohdy nelehký úkol.  Až v průběhu první světové války, konkrétně 5. října 1914, byl použit první kulomet na křídle letedla.

A jak roky plynuly, plynul i vývoj stíhaček. Dalším mezníkem bylo opět válečné období, tentokrát tedy druhá světová válka. Ta přes všechny útrapy přispěla k vývoji snad všeho, stíhaček nevyjímaje. Konstrukce a aerodynamika se rychle přizpůsobila potřebám kvalitní stíhačky, a tak byste marně v průběhu druhé světové války hledali dvojplošníky s kulometem na křídlech, pilota bez padáku, atd.  Nebe se přizpůsobilo letadlům a letadla se přizpůsobila nebi, a tak oblohu brázdil například anglický Spitfire, na kterém hrdě bojovali českoslovenští letci, německý „mesoun“, tedy Messerschmitt 109, japonské Mitsubishi A6M - Zero nebo americký elegán „Cadilac na nebi“ Mustang P51.  Vyvrcholením techniky byla stíhačka německé konstrukce Messerschmitt 262, která se pyšnila proudovým pohonem.  Po druhé světové válce, tedy za studené války, byl už proudový pohon běžnou věcí. Pamatujete na stíhačku vyrobenou z krabičky od cigaret? Tak to byl Mig 21, ruský létající doutník.

A co se takhle v nějaké stíhačce proletět? Žádný problém. Zkuste se podívat na www.dreamcatcher.cz.  Ti z vás, kteří umíte anglicky, jste jistě poznali, že DreamCatcher znamená v překladu tzv. lapač snů. Ten používali už staří Indiáni k odhánění zlých snů, ale projekt DreamCatcher, naopak sny plní. Takže létat ve stíhačce není vůbec nereálné, právě naopak. Stačí se jen podívat na www.dreamcatcher.cz, kde jsou tzv. TUTOFKY,což není „bába tutovka“ známá z reklamního spotu, ale druh soutěže pro jednotlivce, ve které se dá vždy vyhrát nějaká ta pecková cena. Jak by se vám líbila účast ve Fotbalové škole s Petrem Čechem, výcvik pilotů a letušek, motokáry, koncert Rihanny nebo simulace volného pád – Skydiving? To je jen malá ukázka toho, co Dreamcatcher dovede! Pokud by vás TUTOFKY neuspokojily, můžete si s partou kamarádů vytvořit svůj konkrétní sen. Ale pozor! Musí vás být nejméně tři a musíte se vejít do věkové hranice mezi 11 a 21 let. Pak už vám nic nebraní zkusit si splnit nějaký ten váš vysněný sen. Motivací vám může být počet splněných snů, kterých je nyní už skoro 70 a také částka 3 miliónů, kterou DreamCatcher na sny už rozdal! Takže nebuďte líní a zkuste se podívat na www.dreamcatcher.cz

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio