Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Student Agency budou prodávat jízdenky přes automaty

Pro cestující další dobrá zpráva. Firma Student Agency zavedla nový způsob nákupu jízdenek do žlutých autobusů a vlaků RegioJet.

Pro cestující další dobrá zpráva. Firma Student Agency zavedla nový způsob nákupu jízdenek do žlutých autobusů a vlaků RegioJet. Síť automatů Pay+, kterých je v současnosti něco přes padesát, se mají rozšířit do konce tohoto roku ve více jak tisíci kusech a budou k dispozici pro nákup jízdenek.

Cestující si v nich budou moci pořídit jízdenky na vnitrostátní i mezinárodní linky. K zvedení automatů došlo z důvodů finanční neúnosnosti prodejních míst na každém nádraží. České dráhy, které jsou právě nově zavedenému RegioJetu konkurentem, mají právě tu výhodu, že na každém nádraží mají k dispozici prodejní místo. A tomu se chce přizpůsobit i RegioJet.

Automaty na jízdenky nebudou pouze na nádražích, ale Student Agency je hodlá umístit i do nákupních center. Pay+ provozuje firma European Payment System, zatím se většina jejich přístrojů nachází v Praze a Karlovarském kraji. Dále přibudou do Brna, Plzně a Ostravy, menší města ale také nebudou výjimkou. Lze přes ně dobíjet kredit do mobilních telefonů nebo nakoupit vstupenky na kulturní akce.

Novému kroku RegioJetu se chtějí přizpůsobit i České dráhy, které mají také v úmyslu zavést automaty na prodej jízdenek. Už minulý rok ČD oznámily, že hodlají 340 automaty nahradit zhruba čtvrtinu pokladních – tím by ztratilo práci 420 lidí u pokladen.

Vyhodit jen tak naráz několik stovek lidí je velice jednoduché, ale má to smysl? RegioJet je prvním pořádným konkurentem Českých drah. A vedení ČD by si mělo uvědomit, že chyba není v systému prodeje jízdenek, ale hlavně v komfortu cestování – který v našem prostředí potřebuje nutně vylepšit. A až pak se bude moci mluvit o nějaké konkurenci.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio