Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Studenti museli od vedoucí katedry kupovat drahá trička

Krejčí byla dočasně odvolána z funkce poté, co bylo děkanovi fakulty Michalovi Vančurovi na docentku předkládáno vysoké množství stížností. V těch bylo uvedeno, že Krejčí nutila studenty ke koupi triček s logem katedry, která shodou okolností pocházela z firmy jejího syna a manžela.

Krejčí byla dočasně odvolána z funkce poté, co bylo děkanovi fakulty Michalovi Vančurovi na docentku předkládáno vysoké množství stížností. V těch bylo uvedeno, že Krejčí nutila studenty ke koupi triček s logem katedry, která shodou okolností pocházela z firmy jejího syna a manžela. Jedno tričko přišlo studenty na 250 korun, které ovšem neodevzdávali do pokladny fakulty, ale v kabinetu do rukou dcery docentky Krejčí. Když si pak studenti přišli zaplatit zimní praxi nebo letní kurzy, obdrželi doklad s razítkem inkasujícího občanského sdružení Výchova ke zdraví. Milada Krejčí je jeho prezidentkou. Doklady často podepisovala opět její dcera Kornatovská, taktéž jedna z vyučujících katedry.

„Štve mě, že se na půdě veřejné vysoké školy dějí takové nepravosti. Že peníze od studentů šly prapodivným způsobem mimo pokladnu fakulty. Platilo se firmě, za kterou stojí rodina Milady Krejčí, nebo společnosti Výchova ke zdraví, za níž stojí mimo jiné jeden z prvních studentů této vedoucí katedry,“ zlobil se student Tomáš Mařík.

Děkan Vančura na vážnou situaci reagoval a docentku až do prošetření případu odvolal z funkce. Vedení fakulty sestavilo pětičlennou komisi, která zhodnotí všechny podněty, doloží stanoviska obou stran a výsledky své práce doloží děkanovi. Na něm poté bude rozhodnout, zda Krejčí opravdu selhala.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio