Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Takže sprcha a kafe...

Co pomáhá proti kocovině?

Co si budeme povídat, každý to někdy s pitím přežene. A i když se vám pak podaří dostat se domů, vyhráno zdaleka nemáte. Ještě je na řadě kocovina.

Pokud je něco nepříjemné, většinou existuje mnoho rad a tipů, jak tomu předejít. V případě kocoviny je bohužel velká část z nich k ničemu.

Všichni už určitě někdy slyšeli, že na kocovinu pomáhá káva. To není tak úplně pravda. Močopudně působící káva vás dehydratuje, tím pádem zhoršuje bolest hlavy. Když na ni máte chuť, pijte k tomu radši i vodu. Po studené sprše se můžete cítit svěžejší, ale fakticky vám nepomůže. Aspirin vám uleví od bolestí, ale může zhoršit žaludeční potíže.

Překvapivé množství lidí neví, že je jedno, v jakém pořadí alkoholické nápoje pijete. Záleží na celkovém množství alkoholu. (Existuje mýtus, že pokud budete pít nejdřív pivo a pak teprve tvrdý alkohol, následnou kocovinu tím zmírníte.) Když pijete ze širokých sklenic, kocovina bývá větší, protože toho kvůli optické iluzi pravděpodobně více vypijete.

Proti příznakům kocoviny také téměř zaručeně pomáhá další alkohol, ale asi vám nemusím vysvětlovat, že tím kocovinu jen oddálíte a prodloužíte.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio