Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Univerzita Palackého otevře několik nových oborů. Nabízí také nový studijní program v angličtině

Mezi novými obory najdete bioinformatiku nebo třeba obory na filozofické fakultě vyučované v cizím jazyce.

Univerzita Palackého v Olomouci letos otvírá rekordních 345 oborů. Úplně nové obory nabízí například přírodovědecká, pedagogická a filozofická fakulta. Další novinkou je studijní program Special Needs Counselling, který je kompletně vyučován v angličtině. U většiny oborů máte šanci se přihlásit do 28. února, u některých dokonce až do května.

Přírodovědecká fakulta otevírá další obory pro zájemce o biologii

Mezi obory na přírodovědecké fakultě se letos nově objevila bioinformatika, experimentální biologie a fyziologie rostlin, jejichž studium probíhá v prezenční formě. Bioinformatiku lze studovat v rámci studijního programu biochemie jako bakalářské i navazující magisterské studium. Bakalářské studium poskytuje znalosti ve zpracovávání, analýze a interpretaci dat získaných v biologii, biochemii, medicíně a dalších podobných odvětvích, zatímco magisterské studium se soustředí na užší specializaci na strukturní bioinformatiku či genomiku. Experimentální biologie a fyziologie rostlin nabízí navazující magisterské studium.

Dalším novým zajímavým oborem Univerzity Palackého je muzejní a galerijní pedagogika na pedagogické fakultě. Úspěšní absolventi tohoto dvouoborového navazujícího magisterského studia najdou své uplatnění zejména v muzeích a galeriích, kde se mohou podílet na tvorbě vzdělávacích programů muzeí pro děti a mládež či pro dospělé návštěvníky.

S novinkou přichází i fakulta zdravotnických věd. Jedná se o navazující magisterský obor ošetřovatelská péče v interních oborech, který probíhá v kombinované formě studia.

 

Univerzita nabízí absolventům speciální pedagogiky studium v angličtině

Absolventi bakalářského studia v oblasti speciální pedagogiky se mohou až do 15. května přihlašovat do studijního programu Special Needs Counselling, který bude vyučován v angličtině. Umožňuje studium rané intervence či poradenství v oblasti ortokomunikace.

Vyučovat v angličtině a jiných jazycích se ale chystá také filozofická fakulta, která poskytuje možnost prezenčního studia v cizím jazyce i pro posluchače ze zahraničí. Můžete si vybrat například z oborů English Philology, Deutsche Philologie či bakalářské studium Jewish and Israeli Studies, které je dvouoborové.

Více informací o dalších oborech Univerzity Palackého najdete na stránkách školy: www.upol.cz.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio