Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Úspěšný hráč Football Manageru dostal práci v reálném klubu

Závislost na fotbalovém manažeru má i své kladné stránky.

O tom, že k dosažení svého snu stačí vysedávat dnem i nocí u počítačové hry, by nejlépe mohl mluvit Vugar Huseynzade. Právě ten se totiž díky mnoha úspěchům ve Football Manageru dostal k práci v opravdovém fotbalovém klubu.

Týmem, který se nezdráhal zaměstnat úspěšného pařana, je FC Baku, který hraje ázerbajdžánskou ligu. Huseynzade tak může zasahovat do dění v reálném klubu. „Football Manager hraju už od roku 2002, vždycky jsem chtěl pracovat u fotbalu,“ říká jednadvacetiletý mladík, který studoval obchodní management.

„Prezident se mě zeptal, jestli jsem na to připravený. Já mu řekl, že ano,“ vysvětloval Huseynzade, kterak se na post sportovního ředitele dostal.

FC Baku trénuje Srb Božidar Bandovič, který se za svou práci bude zodpovídat vskutku netradičnímu nadřízenému. Když na to přijde, může ho totiž Huseynzade vyhodit. Novopečený sportovní ředitel se netají velkými ambicemi. V nejbližší době by chtěl se svým týmem proniknout do Evropské ligy.

Zajímavé je, že v boji o tento post uspěl proti Jeanovi-Pierrovi Papinovi, legendě francouzského fotbalu. Virtuální úspěchy však v tomto případě znamenaly více.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio