Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Užijte si nudnou přednášku

Přednášky se čas od času promění v naprosto nezáživné peklo. Kde je ale psáno, že se v pekle nemůžeme alespoň trochu pobavit. Přinášíme vám několik tipů, díky kterým přednášku nejen přežijete, ale dokonce si ji i užijete!

V průběhu semestru vás kromě testů nemůže potkat nic horšího než návštěva nudné přednášky. Někteří přednášející mají tak monotónní hlas, že se vám po deseti minutách zavírají oči a svírají ruce k modlitbě, při které prosíte boha, aby ten zbytečně strávený čas co nejrychleji utekl.

Ztracený čas se dá využít i efektivně

Pokud do školy nosíte laptop, máte takřka vyhráno. Na notebooku můžete psát nejrůznější zápočtové práce nebo seminárky, jimiž čas využijete mnohem prospěšněji než poslechem mumlání o ničem. Právě k tomu jsou nudné hodiny nejlepší.

Když jste doma, děláte všechno pro to, abyste se nejrůznějším školním pracím vyhnuli. Vždycky se dá totiž najít milion lepších způsobů ke strávení hezkého dne. To při nudné přednášce můžete být úplně v klidu. Čas už totiž ztrácíte tak jako tak. Osobně jsem při takových příležitostech napsal velkou spoustu prací.

Přečtěte knihu

Někteří studenti na takové přednášky vůbec nenosí školní pomůcky. Vystačí si se svojí oblíbenou knihou.

Ideální je se v tomto případě zašít úplně dozadu a pak už vám nic nebude bránit v tom, abyste se ponořili do vlastní fantazie. Pokud byste chtěli četbu knih využít ke studiu, můžete se s jejich pomocí připravovat na zkouškové období nebo na státnice.

Mobilní telefon jako prostředek ke vzdělání

V dnešní době aplikací na všechno možné je mobilní telefon velmi dobrou pomůckou k přežití. Pište si se svými kamarády textové zprávy nebo chatujte na Facebooku či hrajte hry.

I mobilní telefon se může stát velmi dobrou učební pomůckou. Nejrůznější aplikace vybízejí k učení cizích jazyků nebo vás třeba zdokonalují v nejrůznějších společenských vědách. Pod článkem naleznete odkaz na velmi dobrou aplikaci, pomocí které se zlepšíte v angličtině.

Relaxujte pomocí hudebního přehrávače

Přednášku můžete takzvaně prokoukat do blba. Stačí vám dobrá hudba a pohodlná poloha při sezení. Abyste nebudili takové podezření u vyučujícího, budete si muset vystačit jen s jedním sluchátkem, jehož šňůru protáhnete zezadu kolem krku.

Třídní hry jako zábava k nezaplacení

Velmi dobrou službu vám odvede i čtverečkovaný sešit, díky kterému můžete hrát piškvorky. Jiní si zase do tašky přibalí karty nebo sestavují vlaštovky, které následně přímo při přednášce testují a soutěží, komu doletí nejdále. 

A já jsem zrovna teď o jedné takové přednášce napsal tento článek.

Aplikaci Mobilní učitel pro Android naleznete ZDE.                            

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio