Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

V Americe padl jackpot 640 milionů dolarů

V pátek v jedenáct hodin večer padl v Americe zatím největší jackpot v historii. Touto enormní částkou bylo 640 milionů dolarů, což je v přepočtu přes devět miliard korun. Agentura Reuters uvádí, že výherci jsou nejméně tři.

V pátek v jedenáct hodin večer padl v Americe zatím největší jackpot v historii. Touto enormní částkou bylo 640 milionů dolarů, což je v přepočtu přes devět miliard korun. Agentura Reuters uvádí, že výherci jsou nejméně tři. Jsou to osoby pocházející ze států Maryland, Kansas a Illinois. Výhra každého výherce činí před zdaněním 213 miliony dolarů (skoro čtyři miliardy korun). Jackpot ohromně narost kvůli tomu, že od 24. ledna nikdo neuhodl "šťastná čísla", nestalo se tak během 18 slosování. V posledních dnech skupovali Američané po kvantech tikety za pouhý jeden dolar.

Šance, že někdo takovouto částku vyhraje, se stále zvětšovala. V poslední den však byla šance vyhrát jedna ku sto sedmdesáti šesti milionům. Podle odhadů má člověk stále menší šanci, že získá rekordní jackpot, než že ho zasáhne blesk.

Zatím největší jackpot padl ve stejné loterijní společnosti, Mega Millions, v roce 2007, kdy si dva lidé ze států New Jersey a Georgia rozdělili 390 milionů dolarů (nyní asi 7,2 miliardy korun). 

Jackpot je, jak uvádějí americká média, třeba více než hrubý domácí produkt malé země, ale zase méně než majetek zakladatele Facebooku Marka Zuckerberga. Pokud by byl výherce pouze jeden, předčilo by jeho jmění bohatství britské královny Alžběty II., které je odhadováno na necelých osm a půl miliardy korun. A pro "české" srovnání je to přibližně roční rozpočet českého ministerstva zdravotnictví z roku 2009.

Vzhledem k neustálým problémům naší největší sázkové kanceláře je u nás nejspíš takováto výhra jen snem. Nezbývá než vsadit si v Americe. A ještě když bude dobrý kurz...

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio