Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

V dolní části Václavského náměstí už se autem nejezdí

Od pondělí se stala spodní část Václavského náměstí pěší zónou. Nová pěší zóna je zavedena mezi takzvanou podkovou a tramvajovou tratí, která vede z Vodičkovy do Jindřišské ulice. Zaměstnanci Technické správy komunikací do oblasti ráno umístili značky zákazu vjezdu.

Od pondělí se stala spodní část Václavského náměstí pěší zónou. Nová pěší zóna je zavedena mezi takzvanou podkovou a tramvajovou tratí, která vede z Vodičkovy do Jindřišské ulice. Zaměstnanci Technické správy komunikací do oblasti ráno umístili značky zákazu vjezdu. Také byli vyčleněni městští strážníci pro udržování pořádku v pěší zóně a zvláště pro ústí Jindřišské ulice. Ta je od nynějška neprůjezdná a dá se v ní pouze zaparkovat.

Strážníci jsou zatím velice benevolentní. Řidiče, kteří o změně nebyli tak dobře informováni, zatím nechávají Jindřišskou ulicí projet  a pokuty nedávají. Někteří řidiči však ale značky a pokyny strážníků ignorují. Hlídkovat budou policisté ještě následujícíh pár dní, než se situace trochu uklidní.

Lidé, kteří bydlí na Václavském náměstí a mají předplacené parkovací karty, se nemusí obávat, že nebudou mít kam zaparkovat svá auta. Praha jedna jim zařídí parkovací místa jinde. Se změnami v dopravě nastaly ale i dopravní problémy. Hned ráno byla zácpa na magistrále a řidiči, kteří normálně tuto kolonu objížděli Václavským náměstím přes Jindřišskou ulici, se rozčilovali nad novými zákazy vjezdu.

Praze jedna jde hlavně o zklidnění této části, která je hojně navštěvována turisty. Také se tímto způsobem připravuje na revitalizaci náměstí. Cílem je udělat v budoucnosti z celého Václavského náměstí pěší zónu.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio