Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Velikonoce v Praze? Nečekejte doma, až vás přijdou vyšupat!

EASY vám přináší několik tipů, jak prožít velikonoční svátky – nemusíte přeci jen chodit s pomlázkou od domu k domu nebo čekat doma, až pomlázka přijde za vámi!

30. března do zoo!

Do zoo na Vánoce, do zoo na Velikonoce... do zoo po celý rok! Ačkoliv si většina lidí spojuje Velikonoce spíše s domácími zvířaty, věřte, že v pražské zoo si užijete zábavu i s těmi exotickými. Pokud se totiž rozhodnete pro návštěvu o nadcházejících velikonočních svátcích, máte možnost být u zahájení již 82. sezóny pražské zoo, která je jedinečná hned v několika ohledech. Čeká na vás již dlouho očekávané otevření pavilonu hrochů a nových prostor pro slony. Navíc bude veřejnosti představeno i historicky první slůně, které se v zoo narodilo. Ačkoliv jste zoo nejspíše navštívili již mnohokrát, stále vás má čím překvapit!

Bude vás to stát: 150,-

Trhy – osvědčená klasika, od 16. března do 17. dubna

Nejrůznější jarmarky a trhy jsou českou klasikou a zároveň sázkou na jistotu. Každý na ně míří s jiným cílem a je více než jisté, že každý si tu „to svoje“ rozhodně najde. Někteří možná zatouží nasát trochu jarní atmosféry, jiné sem přitáhne zvědavost a nedostatek jiných aktivit, další si skočí třeba jen na panáka (stánky s občerstvením jsou otevřené až do půlnoci, proto bych tuto možnost opravdu nevylučovala). Lákadlem je i předvádění tradičních řemesel a zvyků, a to v podobě klasického malování kraslic či pletení pomlázek. A kam se za trhy vypravit? Trhy zaplnily ta  největší pražská náměstí, jmenovitě pak náměstí Míru, Václavské náměstí, náměstí Republiky, pěší zónu Anděl či Staroměstské náměstí. Právě na Staromáku vás čeká na 90 stánků a zároveň i nejnabitější doprovodný program. Přímo 30. 3. velikonočními trhy ožije i Kubánské náměstí.

Bude vás to stát: 0,-

Milujete historii? zajděte 28. 3. 2013 od 15:30 DO 17:00 na VELIKONOCE VE STŘEDOVĚKU!

Národní galerie vám  v prostorách kláštera sv. Anežky České představí Velikonoce z pohledu středověkého člověka. Komentovaná prohlídka vás v předvečer Kristova ukřižování zavede až k počátkům slavení Velikonoc a je pro všechny milovníky historie takřka povinností. Rezervace sice není nutná, ovšem zájem může být relativně velký, proto se doporučuje raději si místo rezervovat na tomto mailu: [email protected].

 Bude vás to stát: 50,-

Velikonoce vás netáhnou? Co takhle Doba ledová v areálu Pražského výstaviště?

Od 9. března do 27. dubna 2013 je v Křižíkově pavilonu E na Výstavišti k vidění putovní výstava modelů zvířat, která před tisíci lety naohroženě brázdila naši planetu. Vědci a odborníky dokonale propracované modely sklidily u návštěvníků mnoho ovací a nyní se pro roce vrací v rozšířené verzi. Navíc můžete na Výstavišti navštívit i největší zrcadlové bludiště na světě, které svojí rozlohou třikrát předčí bludiště na Petříně.

 Bude vás to stát: 130  +  30,- (bludiště)

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio