Žijeme (a)sociálně! facebook.com/easymagazine →

Video: Billiard s automobily aneb pozor na námrazu

Zima o sobě dala pořádně vědět. Řidiči se tak zcela určitě budou muset připravit na namrzlé silnice, zákeřné sněhové jazyky a na kamiony zaseklé v kopcích.

V Čechách řádně přituhuje a podle meteorologů se můžeme dočkat teplot kolem –20 °C. Pokud zrovna nepatříte mezi milovníky zimy a ledu, vlezte si někam do teplíčka a při horkém čaji sledujte své oblíbené seriály. Pohodu a uvolnění si však s sebou neberte do svých automobilů. Tam je potřeba mít oči na stopkách (doslova).

Kvůli namrzlým silnicím a někdy nezvladatelným situacím vyhaslo mnoho životů. Většinou jsou nehody, krom alkoholu a jiných návykových látek, způsobeny právě přeceněním vlastních schopností a nepřizpůsobením se stavu vozovky.

Jsme studenti a mnozí z nás nevlastní řidičský průkaz zrovna dlouhou dobu. Možná právě vás čeká první zima za volantem a následné poznávání toho, že sníh a kola jsou dvě entity, které se nikdy nebudou milovat. Právě na vás tak bude, abyste si uvědomili, čeho jste schopni a jak moc dobře zvládáte a znáte svůj automobil.

Důležité je nikam nespěchat. To samozřejmě platí i pro léto, ale v zimě si to můžete podtrhnout dvojnásob. Rychlá jízda totiž často znamená, že se v lepším případě zastavíte o svodidla a v tom horším zemřete. Zní to až děsivě, ale je to pravda. Pokud jsou mezi vámi ještě tací, kteří stále váhají s přezutím pneumatik, nechť to neprodleně udělají. „Zimáky“ jsou základem bezpečné jízdy a vaší osobní odpovědnosti.

Své o zimě vědí i řidiči v přiložených videích. Podívejte se, jak si sněhová pokrývka na silnicích zahrála billiard s vozidly, a udělejte vše pro to, aby se vám nic takového nestalo.

Komentáře

Žijeme (a)sociálně

Spolupracujeme

  • Majáles
  • Scio